ManşetTürkiye

Rus jetleri kazayla Türk askerini vurdu

0

Suriye’de Rus savaş uçakları IŞİD hedefleri yerine yanlışlıkla Türk askerlerinin olduğu bir binayı vurdu. Saldırıda 3 Türk askeri hayatını kaybetti, 11 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin internet sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır.”

Açıklamada Rusya Federasyonu yetkililerinin olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini ilettiği belirtildi. Olayla ilgili inceleme ve çalışmaların iki tarafça sürdürüldüğü kaydedildi.

Putin Erdoğan ile görüştü

TSK açıklamasında ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Görüşmede Putin’in Erdoğan’a üzüntülerini belirttiği ve başsağlığı dileğinde bulunduğu ifade edildi.

Kremlin Rus savaş uçaklarının yanlışlıkla Türk askerlerini vurduğunu doğruladı. Olayla ilgili ayrıntı verilmezken Putin’in Erdoğan’ı arayarak üzüntü ve taziye dileklerini ifade ettiği belirtildi. Kremlin açıklamasında iki liderin Suriye’de IŞİD’e karşı askeri koordinasyonu artırma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Putin ve Erdoğan’ın Suriye konusundaki Astana ve Cenevre görüşmelerini aktif olarak geliştirmek için çaba gösterme konusunda mutabık kaldıkları ve iki ülkenin Mart ayında Rusya’da bir araya gelmesi için hazırlıkları tartıştıkları belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko dün yaptığı açıklamada Rusya’nın PKK ve YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini söylemişti.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.