Hafta SonuHaftasonuKültür-SanatManşet

Ruhi Su Dostlar Korosu Datça’da

0

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi’nin organize ettiği 10. Hızırşah Etkinliği 26-28 Temmuz tarihlerinde Can Yücel’in Datça’sında gerçekleştiriliyor. Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Vakıf Şube Başkanı Murat Yıldırım, “Hızırşah etkinliğimizde hem Alevi dostlarımızı, hem de Sünni kardeşlerimizi birlik olmaya bekliyoruz.” dedi.

Adı “Yatırköy” olarak da bilinen Hızırşah Köyü’nde bir de köye adını veren “Hızırşah Camisi ve Türbesi” bulunmakta. Bu Menteşe Beyliği döneminden kalma tarihi yapı kimine göre “Cami” kimine göre de “Dergâh”. Bu konuda tartışma devam ederken on yıl önce köyde Hızırşah Etkinliği düzenlenmeye başladı. Bu sene 10. kez düzenlenen etkinlik 26 Temmuz Cuma günü Hızırşah Hacetevi Tepesi ziyaretiyle başlayacak.

Etkinliğin açılış töreni 27 Temmuz Cumartesi günü 13.00’de Datça Hızırşah Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. Ardından saat 14.30’da Datça Cemevi’nde lokma dağıtılacak.

10. Hızırşah Etkinliği 28 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da Datça Hızırşah Kültür Evi’nde düzenlenecek “Karamanoğlu’dan Menteşe Beyliğine, Datça’dan Hızırşah’a” konulu panelle devam edecek. Mimar Sevilay Miser’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelin konuşmacıları Mehmet Doğan (Hitit Üniversitesi), Erdem Yücel (Arkeolog- Trakya Üniversitesi) ve Kemal Soyer (Mimar).

Etkinlik, 1975 yılında Ruhi Su tarafından kurulan ve 44 yıldan bugüne Türkiye’de ve Avrupa’da birçok kez sahne alan Ruhi Su Dostlar Korosu’nun, 28 Temmuz Pazar saat 21.00’de, Datça Amfi Tiyatrosu’nda vereceği konserle sona erecek. Ruhi Su Dostlar Korosu’nun, Mutlu Ödemiş yönetiminde klasik konser repertuvarından örnekler sergileyeceği konsere, Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Tuncer Tercan da sesiyle ve bağlamasıyla katılacak.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.