Spor

Ronnie O’Sullivan lakabının hakkını veriyor

0

Son dünya şampiyonu Ronnie O’Sullivan, Stuart Bingham’ı 13-4 mağlup ederek yarı finalde Judd Trump’ın rakibi oldu.

Bir yıllık aranın ardından profesyonel oyuna Crucible’la dönen Ronnie O’Sullivan, limitlerinin olmadığını Stuart Bingham karşısında bir kez daha gösterdi.

7-1’lik skorla tamamlanan ilk bölümün ardından taraflar sabah seansında yeniden karşı karşıya geldi. Fazla seri inşasında bulunmasa da, oyununu çıkarttığı seviyeyle rakibi Bingham’a şans tanımayan Ronnie, üst üste beş oyun kazanarak durumu kısa sürede 12-1 yaptı.

Bu esnada pot yüzdesini 97, uzun pot yüzdesini ise 80’ler civarına çeken Roket, izleyenlere tam anlamıyla bir resital sunarken Bingham çaresizdi. Özellikle kendisine 2012 Dünya Şampiyonluğu’nu getiren en önemli etkenlerden olan güvenli vuruş departmanında neredeyse hatasız oynayan O’Sullivan, moral anlamında dibe çökmüş Bingham’a büyük üstünlük sağladı.

Ancak 12-1’den sonra maçı ikinci seansta bitirmek için sadece bir frame’e ihtiyacı olan Ronnie, bunu bir türlü gerçekleştirmedi. O’Sullivan, Bingham’a karşı üst üste üç oyun kaybedince skor 12-4’e geldi ve mücadele akşam seansına kaldı.

Ronnie rekoru kaçırdı
Ronnie O’Sullivan eğer Stuart Bingham’ı 13-1 ya da 13-2’lik skorlarla mağlup etse Crucible’da çeyrek finaller rekorunu kıracaktı. Sadece 1984’da Ray Reardon’ın Kirk Stevens karşısında aldığı galibiyet ve 2012’de Stephen Hendry’nin emekliliğine sebep olan Stephen Maguire maçında görülen 13-2’lik skor, Dünya Snooker Şampiyonaları’nın rekoruydu.

Akşam seansında galibiyet için ihtiyaç duyduğu tek frame’i kazanan Ronnie 13-4’lük skoru elde ederek yarı finale çıktı.

Ronnie O’Sullivan, yarı finalde Judd Trump’la karşılaşacak.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.