Ekolojik YaşamManşet

Roma Bostanı İnsanları’ndan davet var: Bu Cumartesi yine bostanda buluşalım mı?

0

Roma Bostanı İnsanları’ndan, bu haftasonu, 3 Aralık Cumartesi günü 14:00’de Roma Bostanı’na davet var. Bu seferki davetin amacı ise Roma Bostanı İnsanları’na ulaşan meyva fidanlarını bostan toprağı ile buluşturabilmek. “Ağaçlarımızı dikmek için en uygun zaman. Haydi gelin, hep birlikte bu Cumartesi buluşalım. Bu haftasonu fidanlarımızı dikiyoruz. Gıda ormanı hayalimizi devam ettiriyoruz” diyorlar.

54

Roma Bostanı‘nda gerçekleştirmek istedikleri değişimi, “Roma Bostanı’nı, sürdürülebilir, dört mevsim ürün alınabilen bir “Gıda Ormanı”na ya da “Orman Bahçesi”ne dönüştürmek istiyoruz. Yani, bir bahçede farklı boylardaki erik, elma, akasya, erguvan gibi ağaçların arasında çalıların, onların yanlarında çeşitli otların olduğu, toprağın yer örtücülerle kaplandığı, ağaç dal ve köklerinin sarmaşıklar ile sarıldığı bir yer.

57

Gıda ormanı ilk yıllarda bizim bakımımıza ihtiyaç duysa da belli bir zaman sonra doğal bir orman gibi, kendi kendine yeten bir sisteme dönüşüyor.

Doğrudur, geleceği hayal ediyoruz.

59

Hem de, mahallemize, meydanlarımıza, ağaçlarımıza, suyumuza, parklarımıza ve toprağımıza dokunmasınlar, biz dokunalım istiyoruz” diyerek özetleyen Roma Bostanı İnsanları’nın3 Aralık Çağrısının tam metnini de sizlerle paylaşalım:

Bu Cumartesi yine bostanda buluşalım mı?

55

Bu haftasonu yine birlikteyiz. Ağaçlarımızı dikmek için en uygun zamandayız, hem yeni meyve fidanları da geldi.

Kendi bahçemizi yaşamla dolu tutmakta, geleceği hayal etmekte, birlikte toprağa değmekte ısrarlıyız. 3 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’de. Bostanda.

Sen de gel.”

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.