Ekolojik YaşamManşet

Roma Bostanı İnsanları’ndan bu Pazar için “Gıda Ormanımız olsun mu?” daveti!

0

İstanbul’un göbeğinde, Cihangir’de bostan kuran ekipten yani Roma Bostanı İnsanları‘ndan sizlerin de ilginizi çekeceğinden emin olduğumuz bir haberimiz var. Roma Bostanı‘nda bu Pazar günü yani 29 Kasım saat 12:00‘de ağaç dikimi var. Roma Bostanı İnsanları, “Gıda Ormanımız olsun istedik, herkesi de bostandaki ağaç dikimine bekleriz” diyorlar.

51

Roma Bostanı İnsanları faaliyette

Gelin, sözü biz gene Roma Bostanı İnsanları’na bırakalım…

“Yeni Bir Hikaye: Gıda Ormanımız Olsun mu?

48

İstanbul’un göbeğinde dikili bir ağacınız olsun istiyorsanız,

29 Kasım Pazar günü saat 12.00’de bekliyoruz

Roma Bostanı’nı, sürdürülebilir, dört mevsim ürün alınabilen bir “Gıda Ormanı”na ya da “Orman Bahçesi”ne dönüştürmek istiyoruz.

49

Yani, bir bahçede farklı boylardaki ceviz, akasya, erguvan gibi ağaçların arasında çalıların, onların yanlarında çeşitli otların olduğu, toprağın yer örtücülerle kaplandığı, ağaç, dal ve köklerinin sarmaşıklar ile sarıldığı bir yer.

Tüm bu farklı katmanlardaki türler birbirleriyle uyum içinde yaşayabiliyor. Doğal bir orman ekosistemini örnek alarak oluşturulmuş bu sistemde, kullanılan ağaçlar, gıda üreten, toprağa yarar sağlayan, yararlı böcekleri çeken, hayvanlar için önemli türlerden seçiliyor. Gıda ormanı ilk yıllarda bizim bakımımıza ihtiyaç duysa da belli bir zaman sonra doğal bir orman gibi, kendi kendine yeten bir sisteme dönüşüyor.

50

Mevsim olarak ağaçlarımızı dikmek için en uygun zamandayız. Gıda ormanımız için fidanlarımızı dikmeye başlayacağız. Hem belki uyum içinde, birbirimizi besleyerek yaşayabileceğimizi de hatırlamış oluruz. Ormanımız olsun, birlikte orman olalım.”

Detay bilgi için: www.romabostani.org

Facebook etkinlik sayfası: facebook.com/Yeni Bir Hikaye: Gıda Ormanımız Olsun mu?

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.