Kültür-SanatManşet

Rock grubu Tame Impala’dan Avustralya yangınlarında çalışan kurumlar yararına turne

0

Popüler psikedelik rock grubu Tame Impala, kariyerinin en büyük Avustralya ve Yeni Zelanda turnesine çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta Twitter’dan hayranlarına bu konuyla ilgili duyuru yapan grup, gelirlerinin büyük bir kısmını Avustralya’daki yangın için çalışan kurumlara bağışlayacaklarını açıkladı.

Bantmag’in aktardığına göre, 16 Nisan’da Auckland’da başlaması planlanan turne Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide ve Perth şehirleriyle devam edecek. Grubun lideri Kevin Parker konuyla ilgili şunları söyledi:

“Haftalardır bu yangınla ilgili olup bitenleri görmek beni çok üzüyor ve yardım etmek için kendi payımıza düşeni yapmak istiyoruz. Paranın nereye gideceği netleştirmek konusunda hâlâ çalışıyoruz. Ben ihtiyacı olan hiçbir kuruluşun es geçilmemesinden, bağışlanan paranın vahşi doğaya ve tüm etkilenen insanlara ulaşacağından ve iklim krizine engel olma adına yapılan çalışmalarda kullanılmasından emin olmak istiyorum.”

Avustralya seyircisi, turnede 14 Şubat’ta yayınlanacak The Slow Rush adlı yeni albümden parçalarla karşılanacak. Teksaslı grup Khruangbin de turnede ekibe eşlik edecek. Grup, konserlerine destek verecek başka sanatçılarla da iletişim halinde.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.