Doğa MücadelesiManşet

Rize’de yapılması planlanan taş ocaklarına mahkeme “dur” dedi

0

Rize’de taş ocaklarına karşı yürütülen mücadele sonuç verdi.

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Hisarlı, Subaşı, Sivrikale köylerinde yapılması planlanan taş ocakları için verilen ÇED gerekli değildir kararı Rize İdari Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Birgün’e konuyu değerlendiren Avukat Yakup Okumuşoğlu, mahkemenin bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda hareket ettiğinin altını çizerek, “Şirket 99 hektar alanda madencilik yapmak için ruhsat almış. Bununla birlikte taş ocakları sahalarını bölerek her birini 25 hektarın altına düşürmüş. Bunun nedeni yönetmeliğin 25 hektarın altında kalan projeler için ÇED istememesi. Biz buna dava açtık. Mahkemede talebimiz doğrultusunda ‘ÇED gerekli değildir’ kararını iptal etti” diye konuştu.

Üç köyü ilgilendiren projenin iptal edilmesine rağmen bölge için tehlikenin devam ettiğini söyleyen Avukat Yakup Okumuşoğlu, havaalanı projeleri ile birlikte bölgede onlarca sondaj faaliyetinin başladığına işaret etti. Okumuşoğlu “Her yeni taş ocağı yeni bir ekolojik yıkım olduğunu unutmamalıyız. Bölge insanı kamulaştırılan bu alanlarda tarım yapıyor. Yani sürekli bir gelir elde ediyor” diye konuştu.

 

(Birgün)

You may also like

Comments

Comments are closed.