ManşetYerel

Rize’de sağanak yağış: 6 kişi hayatını kaybettti, 2 kişi kayıp

0

Rize’de dün öğleden sonra meydana gelen sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli yağış, bazı köy yollarının kapanmasına ve heyelana neden oldu.

Yağış sebebiyle bazı yolların ulaşıma kapanmasıyla birlikte insanlar bulundukları yerde mahsur kaldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada altı kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin de kayıp olduğu duyuruldu.

Dereler taştı

Kentte etkili olağan sağanak, derelerdeki su seviyesinin yükselmesine sebep olurken, Ardeşen ilçesinde bazı dereler taştı. Armağan köyünde yollar, ulaşıma kapandı.

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşandı. Yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yaptı.

Çayeli ilçesi Madenli beldesi Merkez Mahallesi’nde de menfezler tıkandı. Ekipler, beldede çalışma başlattı.

Yağışın etkili olduğu Güneysu ilçesi İslahiye köyü ile Hemşin ilçesi Levent köyündeki bazı yollar da yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bölgede yaşanan bir heyelan kameralara böyle yansıdı:

Rize’de incelemeler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Rize’nin Güneysu ilçesinde sel ve heyelandan etkilenen bölgede incelemelerde bulundu.

CHP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Rize’de yaşanan sel nedeniyle bölgeye gidecek.

Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilde yaşanan son gelişmelerle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Enkaz altında kaldığını değerlendirdiğimiz 2 vatandaşımızla ilgili arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Güneysu’daki kaybolan vatandaşımızla ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Dün akşamdan itibaren toplam arama kurtarma yaptığımız sayısı sekize çıktı.

Güneysu’ya bağlı bir köyümüzde bir evin selle karşı karşıya kaldığı ihbarı gelince ekiplerimiz oraya ulaştılar. Maalesef orada da üç vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık. Toplam sekiz vatandaşımızda ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarında beşini kaybettik.”

‘Hasar tespit çalışmaları yapıyoruz’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, hasar tespit çalışmalarının yapıldığını kaydetti:

Hasar tespit çalışmalarını gerek merkez Rize’den gerek çevre illerden getirdiğimiz ekiplerle yapıyoruz. Bir taraftan da hem heyelan riski altında kalmış binaların tespitlerinin yapılmasına müteakip burada da konutlarımızı yapacağız. Taşkın riski altında olmayan alanlara yapacağız. Çay alım merkezlerini TOKİ başkanlığımızın eliyle yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hızlı bir şekilde konutlarımızın inşaatını yapıyor olacağız. Milletimizin başı sağolsun.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.