Rize Valisi: Ayder Yaylası’ndaki otopark projesinin yüzde 15’i tamamlandı

Rize Valisi, 'Ayder’i olması gerektiği hale getirebileceğimiz kadar getireceğiz' dedi. 1732 araçlık otopark, yaylanın girişinde dağ yamacının içine inşa edilecek ve üzeri çimle kaplı olacak. 

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Ayder’i kirlettik” çıkışı ile gündeme gelen, dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’ndaki otopark projesi sürüyor.

1732 araçlık otopark, yaylanın girişinde dağ yamacının içine inşa edilecek ve üzeri çimle kaplı olacak. Dışarıdan görülmeyecek otoparkın yüzde 15’i tamamlandı.

Hizmete girdiğinde yaylaya ulaşanlar, araçlarını otoparka bıraktıktan sonra üstteki seyir terasına çıkacak. Ziyaretçiler, buradan trambüslerle yayla merkezine ulaşabilecek.

Fotoğraf: DHA

‘Amacımız doğanın korunması, 100 yıllık oteli yıktık’

Rize Valisi Kemal Çeber DHA’ya yaptığı açıklamada “Ayder’de dönüşüm faaliyetini yaparken esas amacımız doğanın korunması. Bir başka dikkat ettiğimiz husus, orada devam eden sosyal yaşamın bu faaliyetlerden çok etkilenmemesi” ifadelerini kullandı.

Ceber, “Buradan gittiğiniz zaman, otopark olan alanda hiç kimse beton bir yapı ve beton bir manzara görmeyecek. Katlı otopark tamamen dağın içerisine yerleştirilecek. Otoparkta aracınızdan indiğinizde, çıktığınız terasta yaylanın güzelliğini yaşamaya başlıyorsunuz. Yine aynı noktada bulunan ve yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan termal oteli de yıktık” dedi.

Fotoğraf: DHA

‘Olması gerektiği hale getireceğiz’

Burada termal otel inşaatının başladığını belirten Ceber, “6 blok halinde oluşan inşaat ve konaklama tesisleri ile ilgili faaliyetler devam ediyor. Ayder’in üst tarafında bulunan Gelintülü Şelalesi’ni seyrettirecek cam teras inşaatı da devam ediyor. Ayder içerisinde şu anda son şeklini tam olarak vermediğimiz yolumuzu yaptık. İnşaatı devam eden havaalanımızla Ayder’i buluşturacak yolumuzu da yapıyoruz, güzergah çalışmaları tamamlanmak üzere” bilgisini paylaştı.

‘Ayder’i olması gerektiği hale getirebileceğimiz kadar getireceğiz’ diyen Vali Çeber, “2022 Şubat ayında yeni Ayder’i görmeyi hedefliyoruz. İnsanlar baktığı zaman ‘tamam yenisi böyle olacak’ diyecek, o silueti görmüş olacağız. Diğer taraftan kalan çalışmalar devam edecek” ifadelerine yer verdi.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR