ManşetTürkiye

Reyhanlı’da “mobeseler arızalıydı” iddiası

0

Reyhanlı’da cumartesi günü yaşanan bombalı saldırı sırasında ilçedeki 73 MOBESE kamerasının tamamının, patlamadan birkaç gün önce ‘sistem arızası’ verdiği ve kayıt yapmadığı ortaya çıktı.

Türkiye ‘deki en büyük terör saldırısına sahne olan Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, olayı aydınlatmayı kolaylaştıracak MOBESE kameralarının olay anında ve hemen öncesinde çalışmadığı öne sürüldü. İçişleri Bakanı Muammer Güler bu iddianın doğru olmadığını söylerken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Şehir girişindeki MOBESE’lerle ilgili özel bir şey mi var, onu ben de doğrusu tam bilemiyorum. Henüz o konuda tam bir ileri bilgi almadım” diye konuştu.

Reyhanlı ilçe merkezindeki MOBESE kameralarının geçen hafta sistem hatası verdiği ve olay öncesinden başlayarak, patlama anında da devre dışı kaldığı öne sürüldü.

Akşam gazetesinden Levent Albayrak’ın haberine göre, güvenlik güçlerinin en büyük ipucu kaynağı olan MOBESE kameralarındaki arızayı gidermek için teknik ekibin çalışma başlattığı ancak patlamaların yaşandığı gün bu arızanın henüz giderilemediği, bu nedenle soruşturmayı kolaylaştıracak kamera görüntüleri elde edilemediği belirtildi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise basın mensuplarının MOBESE’lerin çalışıp çalışmadığı yönündeki sorusunu yanıtsız bıraktı.

İlçe genelindeki 73 MOBESE kamerasının büyük bölümü, patlamaların meydana geldiği noktaları doğrudan görüyordu.

(Akşam)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.