ManşetTürkiyeUncategorized

Reyhanlı’da araç içinde patlama: Üç kişi öldü

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘patlamanın terör ile bağlantılı olabileceğini’ açıkladı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde park halindeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev topuna dönen otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin Suriye uyruklu olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu andaki tespitler, daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Araçta bomba olduğu belli, onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre üçü de ölmüş” dedi.

Saat 13.00 sıralarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi‘nin kenarında park halinde bulunan otomobilde, henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Çevrede büyük korkuya neden olan patlamanın ardından otomobil, alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yapılan incelemede, otomobilin içinde bulunan üç kişinin öldüğü belirtildi.
Patlamaya neyin yol açtığı araştırılıyor.

Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatay’daki patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan “Şu andaki tespitler, daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Araçta bomba olduğu belli, onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre üçü de ölmüş” dedi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te patlatılan iki bombalı araçla 52 kişi hayatını kaybetmiş, 155 kişi yaralanmıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.