ManşetTürkiyeUncategorized

Reyhanlı saldırısının planlayıcısına 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

0

2013 yılında 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

11 Mayıs 2013’te patlayıcı yüklü bir minibüs, saat 13.21’de Hatay’ın Reyhanlı ilçesi belediye binası yanında, bir diğeri ise dört dakika sonra PTT’nin önünde patlatılmıştı. Patlamalarda beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmiş, 155 kişi de yaralanmıştı. 10’u resmi kurumlara ait olmak üzere 144 araç, ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Saldırıyı planlayan ve Türkiye’ye getirilip Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yusuf Nazik, savunmasında Suriye istihbaratında görevli ‘Hacı’ kod adlı yüzbaşı Muhammet Ali’nin direktifleriyle saldırıyı yaptığını belirtmişt: “Saldırıyı kendi vatanımın içinde yapmamak şartıyla, beni orada zorla rehin tutarak, olayın Sureyi sınırları içinde olacağını söyleyerek kendi vatanıma ve milletime ihanet ettirdiler.”

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2018’de Lazkiye’de yaptığı operasyonla tutuklanarak Türkiye’ye getirilen Nazik, saldırıyı gerçekleştiren Nasır Eskiocak’ın kendisinden talimat aldığını kabul etmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.