DünyaManşetMedya-İnternet

Reuters’e ilk kadın genel yayın yönetmeni

0

Uluslararası haber ajansı Reuters, Alessandra Galloni’nin yeni genel yayın yönetmeni olarak atandığını açıkladı. Galloni, 170 yıllık tarihinde küresel haber ajansının başına geçen ilk kadın olacak. 

Stephen Adler‘in 10 yıllık görev süresi sonunda bu ay emekli olmasının ardından göreve başlayacak Galloni 47 yaşında. Adler’in yönetiminde Reuters, yüzlerce ödül aldı, bu ödüller arasında sektörün en önemli ödülleri arasında gösterilen yedi de Pulitzer bulunuyor.

‘Dünya standartlarında bir haber merkezine liderlik etmek onurdur’

Dört dil bilen, İtalyan Galloni, kariyerine Reuters’ın İtalyanca servisinde başladı. 2013 yılında ajansın Güney Avrupa bürosunun editörü olan Galloni, daha sonra küresel yönetici editörü oldu.

19 Nisan’da yeni görevine başlayacak olan Galloni, “Reuters, 170 yıldır, bağımsız, güvenilir ve küresel habercilik yapıyor. Yetenekli, kendini işine adamış ve ilham veren gazetecilerle dünya standartlarında bir haber merkezine liderlik etmek bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Thomson Reuters başkanı ve CEO’su Steve Hasker da atamayla ilgili “Dünyanın bağımsız, tarafsız gazeteciliğe şiddetle ihtiyaç duyduğu bir zamanda, tüm müşterilerimiz için sınırları zorlama ihtiyacını ciddiye alıyoruz. Alessandra tam da bunu yapacak.” ifadelerini kullandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.