ManşetTürkiye

Resmi Gazete’de yayımlandı: 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti

0

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda ise 488 olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Bununla birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ve Rekabet Kurulu‘na ilişkin atama kararları da Resmi Gazete’de yer aldı.

Görev değişiklikleri

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre Hüseyin Aydın, Türkiye Varlık Fonu A.Ş’deki Yönetim Kurulu Üyeliğinden alındı. Aydın, bir süre önce Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinden de alınmıştı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliğine Alpaslan Çakar atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına ise Adnan Ertem, Rekabet Kurulu Üyeliği görevine de Cengiz Çolak getirildi.

3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti

Öte yandan, HSK Birinci Dairesinin Adli ve İdari Yargı 2021 yılı Ana Kararnamesi ile adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda ise 488 olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Söz konusu kararnameyle Zonguldak, Denizli, Sakarya, Giresun, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Afyon, Trabzon, Edirne, Erzurum, Amasya, Elazığ, Kilis, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari ve Tunceli illerine yeni başsavcılar atandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.