Hafta SonuManşet

Renkli, Bekar ve Uyarılmış Salatalar

0

Kültür ve sanat tek başına döndürmüyor diye düşünüp, yemek tarifi yaparak ek iş yapmak istedim, efendim. Bendeniz, yalnız yaşıyorum. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Tuz ve karbonhidratı (bira hariç!) cozutmadıkça neredeyse hiç kullanmıyorum. Hızlıca çıkarılabilecek öğünleri hazırlamayı seviyorum.

YASAL UYARI: TAKİP EDEN PARAGRAF KİMİ VEJATARYEN VE VEGANLAR İÇİN UYGUN OLMAYABİLİR

Hem etçil hem otçul besleniyorsanız, söz konusu sağlıklı protein olduğunda ilk önerilen genelde balık olur. Ama balığı almak bir dert, saklamak ayrı dert, kılçığı başka dert, ızgara ettiğinizde kokusu ise bambaşka bir derttir. Yalnız ve bekar insanlar hele ki çok açsalar dertli işlerden genellikle kaçınırlar…

YASAL UYARI: TAKİP EDEN PARAGRAF KİMİ PROSES EDİLMEMİŞ YİYECEK TÜKETENLER İÇİN UYGUN OLMAYABİLİR

Bunun için ne yazık ki konserve balık tek adres olarak kalıyor geriye. Konserve aldın yiyorsun da tarif bunun neresinde diyenleriniz olabilir. İzah edeyim, konserve balığımıza onu renklendirecek bir salata ile eşlik ettim. Şimdi size bu tarifimi aktarayım.

YASAL UYARI: HALA TAKİP EDEN KALDIYSA İŞBU PARAGRAF VE SONRASINDA TARİF BİLGİLERİ SUNULACAKTIR

1 adet köy biberinin tepesini kesip içini boşaltıp halka şeklinde doğruyoruz. İnce bir pırasadan bir parmak uzunluğunda kesip çok ince doğruyoruz. Avcumuza doldurup ufalama hareketi yaptığımızda küçük halkalar halinde dökülüyor. Taze soğana göre çok daha güzel bir baharı var pırasanın. Yeşil rengi, bir tutam maydanoz, beş altı yaprak taze nane ve birkaç yaprak göbeği doğrayıp karışıma dahil ederek zenginleştiriyoruz.

Kırmızı renkler için, orta boy bir kırmızı lahanayı rendeden geçirerek ekliyoruz. Kırmızı lahana kansere karşı önerilen bir besin. Orta bir boy domatesi ince doğradıktan sonra sumak ile kırmızı renkleri bitiriyoruz.

Baharatlar için çok az kimyonun yanı sıra, çok çok az rezene ve ince yaprak dağ kekiğini değirmenden geçirerek kulladım. Aromalı güzel bir Antakya zeytinyağı ile lezzet kattım. Bir çorba kaşığı zeytinyağı 100 kcal’den fazla enerji içeriyor. O nedenle eli ayarda tutmakta fayda var. Ama öte yandan salatada eksik etmemek lazım çünkü vitaminler suda değil yağda çözünüyor. Son olarak yarım limon ile sosu tamamladık. Ben bu sefer koymayı unuttum ama Worcestershire sosu balık-salata ikilisi için harika oluyor.

Hızlı bir öğün için Yurt’un uskumru konservesini öneririm. Aşağıdaki şekilde de sundum. Yanında Beypazarı maden sodası tercih ettim. Son yapılan araştırmalarda bir çok ünlü soda markasında nitrit tespit edildi. Bu ara bileşik sağlık için tehlikeli. Beypazarı emniyetli tercihlerden biri.

6

Salatayla ve barışla kalın…

YASAL UYARI: DAĞILABİLİRSİNİZ! DAĞILMADIĞINIZ TAKDİRDE TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ KANUNUNUN İLGİLİ HÜ…

 (Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.