Medya-İnternetDünyaManşet

Reklam boykotunun ardından Facebook’tan geri adım: Politikalarımızı değiştireceğiz

0

Nefret söylemi içeren içerikleri sansürlemediği için sıklıkla eleştirilere maruz kalan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ABD‘de sivil toplum kuruluşlarınca “Stop Hate for Profit” (Kar İçin Nefreti Yayma) sloganıyla başlatılan ve Facebook’u da hedef alan reklam boykotuna, büyük şirketlerin katılmasıyla birlikte, politikalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Zuckerberg yaptığı açıklamada “hiçbir siyasetçi için istisna yapılmayacağını” söyledi.

‘Gelirinin yüzde 98’ini reklamdan sağlıyor’

Geçen cuma günü Unilever, Coca-Cola, Honda, Hershey ve Jansport gibi markalar da boykota dahil olacaklarını açıkladı. Unilever altı ay boyunca Facebook’a reklam vermeyeceğini duyurdu.

eMarketer isimli pazar araştırma firmasının baş analisti Nicole Perrin, Unilever şirketinin boykota katılmasının, 70 milyar dolarlık yıllık gelirinin yüzde 98’ini reklamlardan sağlayan Facebook üzerinde önemli bir baskı oluşturduğunu söyledi.

ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından Donald Trump‘ın nefret söylemi içeren paylaşımlarını Twitter‘ın aksine sansürlemediği için sık sık eleştiri konusu oluyordu. Zuckerberg bu eleştirilere karşılık “Sosyal medya platformları gerçeğin yargıcı olmamalı” demiş ve Twitter’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın paylaşımlarına uyarı eklemesine karşı çıkmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.