Kültür-SanatManşet

Reha Erdem, “Şarkı Söyleyen Kadınlar” ile Toronto’da

0

En son “Jin” ile karşımıza çıkan ve olumlu tepkiler alan Reha Erdem’in, yeni filmi “Şarkı Söyleyen Kadınlar”, Toronto Film Festivali’nde gösterilecek.

2009 yılında çektiği aykırı film Kosmos’tan sonra sessizliğe bürünen Reha Erdem 2013 yılında ise iki farklı projesi ile sinemaseverlerin karşına çıkacak. Mart ayında gösterime giren Jin filminin ardından çekimlerini Büyükada’da tamamladığı Şarkı Söyleyen Kadınlar adlı yapım ise ilk kez Toronto film festivalinde sinemaseverle buluşacak.

Kadınlar ve Dayanışma

Filmde deprem tehlikesi sebebiyle boşaltılmakta olan bir ada ve o ada sakinlerinin evlerini terk etmemek için gösterdikleri direnç konu ediliyor. Adanın bir grup sakini, evlerini terk etmeyi kabul etmeyerek direniyorlar. Bir yandan da bir tür dayanışma ruhuyla dans dersleri alıyorlar. Türk-Alman-Fransız ortak yapımı olan Şarkı Söyleyen Kadınlar’da; Binnur Kaya, Jin filminin başrol oyuncusu Deniz Hasgüler, Philip Arditti ve Aylin Aslım ana kadroyu oluşturmakta.

Şarkı Söyleyen Kadınlar için “Yalnız figürleri ve hikayeleriyle değil, kendisi de açık, cömert, coşkulu bir şarkı gibi açılan ve her açıldığında başka renklere bürünen bir film” diyor Reha Erdem. Toronto Film Festivali 5 – 15 Eylül arasında gerçekleştiriliyor.

Şarkı Söyleyen Kadınlar’ın  Türkiye’deki gösterim tarihi henüz netleşmedi.  Filmin Altın Koza Film Festivali ya da Altın Portakal Film Festivallerinin birinde gösterilebileceği belirtiliyor.

Haber: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete, Radikal, Milliyet Cadde)

You may also like

Comments

Comments are closed.