Refugees Welcome (Mülteciler Hoşgeldiniz), ev paylaşım sistemi Avrupa’da yayılıyor

Almanya’da evlerini mültecilerle paylaşmak isteyenleri ve mültecileri biraraya getirerek barınma sorununa çözüm yaratan Refugees Welcome (Mülteciler Hoşgeldiniz) adlı web sitesinin kurucuları, projenin destek gördüğünü ve diğer AB ülkelerinde de uygulanmasının planlandığını söylüyor.

11

“Mülteciler için Airbnb” olarak tanımlanan Berlin merkezli Refugees Welcome, Afganistan, Burkina Faso, Mali, Nijerya, Pakistan, Somali, Suriye’den gelen göçmenlere yardım ediyor. Airbnb. insanların evlerini/odalarını kısa süreli olarak başkalarına kiralamak için kullandıkları web sitesi, Refugees Wellcome bu sistemi mülteciler için ev bulabilmek maksadı ile uygulamaya açmış durumda.

Web sitesi aracılığıyla şimdiye kadar 122 mülteci evlere yerleştirildi. Site kurucuları Jonas Kokosche (31) ve Maraike Geiling (28) de Malili mülteci Bakari (39) ile yaşıyor.

Proje aslında Avusturya’da Ocak’tan bu yana uygulanıyor. Projenin Almanya’daki başarısının da ardından Yunanistan, Portekiz ve İngiltere’de de uygulanması planlanıyor.

Evlerini mültecilerle paylaşmak için siteye başvuranların yaşları 21 ila 65 arasında değişiyor. Aralarında halkla ilişkiler danışmanları, marangozlar, öğrenciler, evli çiftler, bekar ebeveynler var. Evini mültecilerle paylaşanlara, sosyal yardımlar ve web sitesine yapılan bağışlar aracılığıyla ödeme de yapılıyor.

Site kurucuları, mültecilerle evlerini paylaşmak isteyen çok sayıda insan olduğunu ve sadece Almanya’dan değil, Yunanistan, Portekiz ve İskoçya gibi  ülkelerden de talep gelmeye başladığını söylüyor.

 

(Bianet, The Guardian ve Refugees Welcome)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

Yandı Çukurova yandı

Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bir güvercini sevmekle başlayacak her şey

Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?

EN ÇOK OKUNANLAR