RedHack BTK’yı hackledi

Muhalif hacker grubu RedHack, bu kez Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) internet sitesini hackledi.

Son dönemde ardı ardına gerçekleştirdiği hackleme eylemleriyle bilinen RedHack bu kez Türkiye’de internet adına en yetkin kurumun sitesini hedef aldı. BTK’nın web sitesini hackleyen RedHack, sitedeki farklı fotoğraf ve animasyonları da deşifre etti. BTK saldırı sonrasında pek çok sayfayı kapattı. Ancak bazı sayfalarda çizgi film Pokemon’a ait görsellerin olduğu dikkat çekti.

Cnnturk.com‘a konuşan RedHack, BTK’ya yapılan saldırıyı şöyle açıkladı:

“BTK’ya karsi yonelimizin esas nedeni, insanlari dinlerken, her olayda bilir kisi olurkekn, her saldirida en cok onlar konusurken aslinda bu kahramalarin “kagittan” kahraman oldugunuve ulkemizde herseyin sisirildigi gibi bu kurumunda sisirilerek kamuoyuna servis edildigini dusunuyorduk hep. bunu dun aksam ispatladik bir sekilde. Ayrica bizleri kac aydir ozel savci, polis, terorle mucadele mit hatta interpol’un aramasina ragmen, mut’in bizlere ozel bir siber ordu kurmasina karsin, nasil elimizi kolumuzu sallayarak en yuksek yerleri yerlerin karizmasini, imajini hackleyebilecegimizi gostermekte istedik. Olan biten artik bizden bagimsiz olamaz cunkuartik redhack var”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR