ManşetTürkiye

RedHack, Anonymous, DGVirus ve AnarchyCrew saldırdı, devlet interneti kesti

0

RedHack, Anonymous, DGVirus ve AnarchyCrew adlı hacker gruplarının dün gece Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay başta olmak üzere çok sayıda devlet kurumunun internet sitesine yaptığı sanal saldırılar karşısında TTNet çözümü “internetin fişini çekmekte” buldu. TTNet’in ülke çapındaki kullanıcıları belli saatler arasında internete erişemedi.

Dün (27 Nisan) gece TTNet ile internet hizmeti alan kullanıcılar, yaklaşık iki saat boyunca hem internete hem de müşteri hizmetlerine erişemedi. TTNet’te yaşanan sorunun nedeni RedHack ve Anonymous tarafından yapılan açıklamalar sonucunda anlaşıldı.

RedHack tarafından yayımlanan açıklama şöyle:

Degerli dostlarimiza, ozgurlukcu aydin insanlara, ezilen cefakar fedakar halkimiza,

Bilindigi gibi uluslararasi Anonymous grubu, RedHack’e yonelik baskilara karsi bir video yayinlayarak bizlere yardim edeceklerini duyurdular.

Bu anlamda 2011 yilinda oldugu gibi simdide #opTurkey olarak orgutlendiler. Ilk saldirilarini 27 Nisan’da yapacaklarini bizede ileten grup, saldirilarin duyulmasiyla birlikte basta TUBITAK olmak uzere bircok (sahte)badem biyikli “yiyici” kurum statukolarini korumaya, “konumlarini kaybetmeme” telasina girdiler.

(Anonymous aciklamasinin detaylari bkz: http://www.ibtimes.co.uk/articles/332422/20120424/anonymous-join-marxist-redhack-group-against-turkey.htm)

27 Nisan 2012 tarihiyle, TTNet basta olmak uzere Emniyet Genel Mudurlugu, Adalet Bakanligi, Yargitay vb bircok onemli kurulusa Anonymous, RedHack, DGVirus, AnarcyCrew olarak ataklar duzenlenmistir.

Bu ataklardan Emniyet ve Adalet gibi onemli yerler Anonymous Ailesi tarafindan cokertilmis, sorunu cozemeyen TIB yetkilileri cozumu yurt disina cikislari kapatmakta bulmuslardir.

Fakat bu taktigi bilen daha once goren RedHack olayi TR icinden sekillendirmis, Yurtdisina kapali olan serverlara (Turkiye icinden) cesitli bilgisayarlardan DDOS yaparak dikkatlerini bir yone cekmis, onlar bununla ugrasirken ana sistemlerine, DNS sunucularina kadar sizilmistir.

Bu sizma ve saldirilarla bas edemeyenler neye ugradiklarini sasirarak beklenmedik bu saldiri karsisinda, sistemi kapatmakta, ADSL’ler basta olmak uzere bircok (TTNet’e ait) sistemin “fisini cekmek” zorunda kalmislardir.

Zaten saldirinin gelecegini bekleyen TIB ve TUBITAK, dun, kamu kurumlarina bir genelge gondererek belirli onlemler sunmuslardir, Radikal gazetesi’de bu olayi dun haberlestirmis, bizden de gorus almistir.

Bizde yapilacak en dogru isin “fisi cekip beklemek” oldugunu “bizleri engelleyemeyeceklerini” soylemistik. (Radikal bugun bkz:http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1086313&CategoryID=80 ve CNN:http://www.cnnturk.com/2012/guncel/04/28/123456yi.degistirin/659001.0/index.html)

Bu eylem neticesinde, bircok kurum hacklenmis, Turkiye’deki internet 27 Nisan aksami 2 saatligine kesilmis, 28 nisan sabahinida kapsayan yaklasik 10 saat gecmesine ragmen halen tam olarak kendine gelememistir.

Eylemler gerceklestikten sonra cesitli kaynaklardan daha onceki eylemlerimiz de gordugumuz “acimadi ki” histerisiyle yeniden karsilastik.

Eylemin sabahi “bu gece saldiri olacak” diye TUBITAK’tan uyari geliyor ve bu haberin yayimlandigi ayni gece bircok yer cokuyor, karsiliginda saatler sonra “teknik bir sorun” cevabi aliniyor, bu cevaba kendileri inaniyor mu? Meraktayiz..

Yani icinizde biri yokmu “RedHack kac aydir bizim iflahimizi kesti eve gidemiyoruz” diyecek babayigit? ;)

Gelelim Eylemlerin sebebine..

Zaten Anonymous biz RedHack’le dayanismak istedigini ileten videosu yukaridaki linte mevcuttur, Turkce olarak ta altyazili sekilde anlatmaktadir.

Bize gelince, Eylemimizin baslica amaclari;

1- Playstation ve chat geyikleri delil olarak alinarak tutuklanan ve RedHack eylemleriyle baglantilari olmayan biri 17 yasinda 7 gencin “derhal” serbest birakilmasini istemek!
RedHack’e “teror orgutu” muamelesi yapilarak pesin Interpol’un bile takilmasinin RedHack’i yildiramayacagini gostermek, ayrica biz burdaysak tutukladiklariniz kim’?) diye sormak.

2- Anonymous’un bizle dayanisma eylemine iceriden destek vererek dostlarimizi yalniz birakmamak, Anonymous’un dayanismasindan mutluluk duydugumuzu gostermek.

3- Yaklasan 1 Mayis’i sanki “kendi isci sinifina vermis” gibi “somurge valisi” edasiyla ona buna “dayilanan” AKP hukumetine ve onun valisine dikkat cekerek, halkimizi isci kardeslerini sahiplenmeye cagirmak.

4- Adil kota vb uygulamalarla “dusuk hizda” internet ile kullaniciyi somuren, zenginlere daha iyiulasim saglarken durumu iyi olmayanlara cok yavas interneti fahis fiyata satan TTNET’i protesto etmek.

5- Pensilvanya Imami’nin ve ordusunun “yenilmez” “herseye kadir” olmadiklarini halkimiza gostermek “cesaret gayri” demek ;)

6- Eglenmek ;)

Bizi hafife aliyorlardi, ama onlara “dua” ile yonetemedikleri tek yerin burasi oldugunu gosterdik saniriz ;)

Kizanlar oldu biliyoruz ama NET’i keseceklerini dusunmedik. Tekrardan bilgi ozgurlugunu azda olsa “bilgi ozgurlugu” icin kisitladiysak affola..

Bu eylemimiz daha ozgur ve parasiz bir internetin gelisi icin bir baslangic olacagini umuyoruz..

Talebimiz biran once TTNet’in yapilan bu “fis cekme” olayindan dolayi kullanicilara “uyuyun” demek yerine yabanci ulkelerdeki gibi bir guzellik yapmasi, hatta “adil net” gibi “kazikci” uygulamalari kaldirarak “her vatandas” icin hizli internet hizmeti getirerek halki soymayi BIRAKMASIDIR.
Ayrica RedHack tutuklularinin birakilmasi, facebook’ta yorumlardan dolayi muhaliflere karsi imamin yaverlerinin gestapo usulu sorusturulmalarinin durdurulmasinida ivedilikle talep ediyoruz. Aksi halde saldirilarimiz katlanarak surecektir..
Korkmayin, bir avuc insan bu komprodorlari bu hale getirdiyse, hepimiz ne yapabiliriz bir dusunun? ;)
Imam sandiginiz kadar guclu degil cunku en buyuk silah olan onur ve seref bizde yani halkimizda.
Cesaret..

Halk icin Hack RedHack!
Nush ile uslanmayanin hakki tektir, tektir ile uslanmayanin hakki RedHack’tir!
Ilk Hack beyinde baslar!
Kahrolsun Sansurculer,
Yasasin Bilgi ozgurlugu!
Yasasin Anonymous
Yasasin AntiSec
Yasasin AnarcyCrew
Yasasin DG Virus
Yasasin RedHack
Zafere kadar sosyalizm!

(sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.