Hayvan Hakları

Radikal kaçak avcılıpa karşı “Balık Timi” kurdu

0

Radikal gazetesi kaçak avcılığın önüne geçmek için ihbar hattı kuruyor. Gazete okuyucularından gelen ihbarlarla yasal avlanma boyutunun altında balık satanları ifşa edecek.

Çağrı şu şekilde:
Balık stoklarımız hızla tükeniyor. Yasak balık avcılığının önüne geçilmeye çalışılsa da, yavru balıklar her gün restoranlarda ya da balıkçı tezgahlarında satılmaya devam ediyor. Yavru lüfer satışınının önüne geçilemiyor. Buna engel olmak için Radikal Balık Timi yola çıkıyor.

Bir zamanlar kılıçların atladığı, orkinosların oynadığı boğazda bir kaç balık türü kaldı. Gelecekte ithal ve çiftlik balıklarına mahkum olmamak için balıklarımızı korumamız gerekiyor. Bunun için Radikal de konuya müdahil oluyor. RADİKAL BALIK TİMİ’ni (RBT) kuruyoruz. Sizler de bu timin birer üyesi olabilirsiniz.

Çevrenizde yasal avlanma boyutunun altında balık satan işyeri, lokanta, market, bilumum esnaf görürseniz, fotoğraflayıp, nerede gördüğünüzü, adını, mümkünse telefonunu alıp [email protected] adresine email gönderin. Ya da #radikalbaliktimi hastag’ini kullanarak bir tweet atın. Haberini yapalım.

Balıkların olması gereekn yasal boyutları şöyle:

LÜFER: Çinekop ve sarıkanat diye satılan balıklar aslında birer yavru lüfer. Lüferin yasal boyu da 20 santim.

DİL BALIĞI: Dil balığını şu tarihlerde hiçbir yerde göremiyor ve yiyemiyor olmanız gerekli. Zira avlanması 15 Şubat – 15 Mart tarihleri arası yasak.

KALKAN: Kalkan balığının da yasal boyu 40 santim. Avuç için kadar kalkan gördüğünüzde bilin ki o kalkan henüz yavru.

KILIÇ BALIĞI:Yasal boyu -kılıcı hariç- 125 santim olması gerekiyor. Yani koskoca bir balık olmalı. Yoksa o da bir yavrudur…

BARBUNYA, İSTAVRİT: 13 santim.

TEKİR: 11 santim

HAMSİ: 9 santim

 

You may also like

Comments

Comments are closed.