TürkiyeManşet

Rabia Naz dosyası kapatıldı

0

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan‘ın ölümü ile ilgili devam eden soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, olayın trafik kazası şeklinde vuku bulduğu yönünde kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunulması üzerine bu konuda da geniş çaplı araştırma yapıldığı kaydedildi:

Soruşturma devam ettiği sırada baba Şaban Vatan’ın Rabia Naz Vatan’a minivan türü bir araçla çarpıldığı, sonra kızının yaralı bir şekilde evlerinin aşağısında bulunan metruk bir binaya götürülerek kanlarının temizlendiği ve daha sonra evin önüne tekrar bırakıldığını iddia etmesi üzerine bu husus etraflıca araştırılmıştır. Bahsi geçen metruk binada kapsamlı bir araştırma yapılmış, bulunan kumaş parçaları ve eşyalar Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmiş, Rabia Naz Vatan’a ait herhangi bir DNA’ya rastlanmamıştır.

33 kişinin HTS kayıtları dinlendi

Soruşturma sürecinde Rabia’ya ait okul çantasının ikamet ettikleri apartmanın teras kısmında aile yakınları tarafından bulunduğu belirtilen açıklamada, “Çantayı bulan tanıkların ifadeleri doğrultusunda Rabia Naz’ın çatıdan düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulmuştur. Giresun Adli Tıp Kurumu’nun bilgisine başvurulmuş, kurumun raporunda ‘Rabia Naz Vatan’ın ölümünün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması neticesinde meydana gelmiş olabileceği’ mütalaası dile getirilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, soruşturma kapsamında 130 kişinin tanık sıfatıyla dinlendiği,  33 şahsın HTS kayıtlarının, sekiz işyerinin güvenlik kamera kayıtlarının incelendiği, farklı kurumlardan olay yeri incelemesi, DNA ve diğer örneklerin karşılaştırılması, otopsi raporu gibi konularda 29 ayrı görüş ve inceleme raporu alındığı belirtildi.

Metin Cihan: ‘Olayın aydınlanması için savcıların, polislerin, Başkan’ın HTS kaydı dinlenmeli’

Soruşturmanın kapatılması tepkilere neden oldu.

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan Twitter’dan paylaştığı videoda Adalet Bakanı’na seslendi ve soruşturma sürecindeki hukuksuzluklara işaret etti.

Rabia Naz’ın ölümündeki şüpheleri ortaya çıkaran ve davayı takip eden gazeteci Metin Cihan da Başsavcılığın açıklamasında geçen ifadeleri şu sözlerle eleştirdi:

-130 (kişi dinlendi) ama Belediye Başkanı hariç. Sorulduğunda: “Onun ifadesini kimse alamaz.”
-Örtbasın açığa çıkması için savcıların, polislerin, Başkan’ın (Belediye), vekilin HTS kaydı lazım.
-Telefonu dinlenenler: Amca, yenge ve kuzen.
-Belediye ve ambulans kamera kayıtları silindi.
-Farklı görüşler dikkate alınmadı.

Kadın Savunması, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Şule Çet Dayanışma Platformu da Twitter’dan açıklamalar yayınlayarak takipsizlik kararını kabul etmediklerini ve konunun aydınlatılması için mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu.

Ne olmuştu?

13 Nisan 2018’de Giresun’a bağlı Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan, hastaneye kaldırılmış, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamamıştı. Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından iki rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ve kızının ölümüne neden olan aracı de Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia ediyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.