Dünyaİklim ve EnerjiManşetYeşil Gündem

Putin: Karbon emisyonlarının sıfırlanması bizi mağaraya götürür

0

Rusya devlet bankası VTB’nin düzenlediği forumda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karbon salımı yapmadan enerji üretmenin “insanlığı tarih öncesi dönemlere göndereceğini” iddia etti.

İklim değişikliğiyle mücadelede karbon emisyonlarının sıfırlanması fikrini eleştiren Putin, “Enerji üretimini sıfıra indirme fikirleri ortaya atıldığında veya güneş ile rüzgar gücü kullanılması için kampanyalar yapıldığında insanların tekrar mağaralara dönebileceğini düşünüyorum, çünkü hiçbir şey tüketmeyecekler” dedi.

‘Rusya en çevre dostu enerji karışımını kullanıyor’

Rusya’nın nükleer, hidroelektrik ve doğal gaz üretimini dünyanın en çevre dostu enerji karışımlarından biri olarak lanse eden Putin iklim değişikliğine karşı kamuoyu eğilimleriyle bizi sanrılara sürüklemeye çalışıyorlar. Biz gerçeklere bağlı kalmalıyız” ifadelerini kullandı.

Putin açıklamasının devamında  “Teknoloji şu an öyle bir durumda ki basitçe söylemek gerekirse hidrokarbonlar, nükleer enerji ve hidrogüç olmadan medeniyeti korumayı başaramayız” dedi.

‘Küresel ısınma kürk mantolara yapılan harcamayı azaltabilir’

Ekim ayında karbon emisyonlarını sıfırlama vaadinde bulunan Paris İklim Anlaşması’nı onaylayan Rusya dünyanın en fazla sera gazı salınımı yapan dördüncü ülkesi.

İklim krizini sıklıkla alaya alan Putin 2003 yılında “sıcak havaların buğday hasadını arttırabileceğini ve kürk mantolara yapılan harcamayı azaltacağını” söylemişti. Bu yaz ise rüzgar enerjisini eleştirerek türbinlerin kuşların ölümüne ve “kurtların topraktan çıkmasına” sebep olacağını öne sürmüştü.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.