DünyaManşet

Putin %59 ile başkan!

0

Vlademir Putin, sandık başına giden yaklaşık 110 milyon Rus seçmenin yüzde 59’unun oyunu alarak devlet başkanı oldu.

Rusya’da devlet başkanlığı koltuğuna 3. kez Vlademir Putin oturuyor.

Ülkedeki yaklaşık 110 milyon seçmen sandığa gitti ve 5 aday arasında seçimini yaptı.

Sandık çıkışı ankletlerine göre şu an başbakan olan Vlademir Putin, oyların yüzde 59’unu alarak seçimden zaferle ayrıldı. Bu sonuç, şu anki devlet başkanı Dimitriy Medvedev’in de yeni başbakan olacağı anlamına geliyor.

usya, 4 Aralık’ta yapılan parlamento seçimlerinin ardından devlet başlanlığı için sandığa gitti.

Aralık seçiminden partisi kan kaybına rağmen tek başına iktidar çıkan Vlademir Putin, sandık çıkışı anketlerine göre oyların yüzde 59’unu aldı.

Bu oranla seçimi ilk turda kazandığı görülen Putin, 4 yıl aradan sonra ve bu kez 6 yıllığına devlet başkanlığı koltuğuna geri döndü. Putin, 2000 ile 2008 yılları arasında da iki dönem devlet başkanlığı görevini yürütmüştü.

Seçimde Putin’in rakipleri Komünist Parti Başkanı Gennadiy Züganov, aşırı milliyetçi Liberal Demokratik Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Adil Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov ve milyarder işadamı Mihail Prohorov’du.

Devlet başkanı olması halinde mevcut Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’i başbakan olarak atayacağını açıklayan putin’in zaferini kutlamak için binlerce kişi şu dakikalarda Kremlin Sarayı önünde toplanmış durumda.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.