Koronavirüs SalgınıManşetSağlık

PTT’nin ücretsiz maske dağıtımı başlayamadan durduruldu

0
ISTANBULLULAR HAFTANIN ILK IS GUNUNDE MASKESIZ EVDEN CIKMADI (ALTUNIZADE) (FOTO: OGUZCAN YAZAR/ISTANBUL-DHA)

Sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından PTT’nin başlattığı ücretsiz maske temin etme uygulaması henüz başlamadan durduruldu. PTT tarafından yapılan açıklamada başvuruların daha sonra e-devlet üzerinden alınacağı belirtildi.

PTT, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden, online ortamda ePttAVM.com üzerinden ücretsiz olarak maske temini sağlanacağını duyurmuştu.

Uygulama kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı kişiler dışındaki vatandaşlara haftalık beş maske dağıtılacak, maskeler kişilerin evlerine ücretsiz kargo ile gelecekti.

E-devlet’e yönlendiriyor

Kısa sürede yoğun bir ilgi gören kampanya henüz başlayamadan durduruldu. Siteye girenler “Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz” mesajıyla karşılaştı.

Belediyeler otobüslerde maske dağıtımına başladı

Öte yandan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri zorunlu maske takma uygulamasına geçilmesinin ardından otobüslerde ücretsiz maske dağıtımına başlayacaklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda toplu taşıma araçlarında 100 bin maske dağıtıklarını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Bugün alınan karar neticesinde kentimizdeki tüm toplu taşıma araçlarında maskesiz yolcu alınmayacağını ve yarından itibaren ücretsiz maske dağıtımının başlayacağını bildirmek isterim. Bu zor günleri de sağlığımızı koruyarak atlatacak, #BirlikteBaşaracağız” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.