EmekManşetTürkiye

PTT işçileri eylem yaptı: Bizi salgın değil, alınmayan önlemler öldürecek

0

PTT (Posta ve Telgraf Genel Müdürlüğü) işçileri ve Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) 2 No’lu Şubesi bugün Ankara‘da koronavirüse karşı önlem alınmadan ve salgın dönemine uygun olmayan koşullarda çalıştırıldığı gerekçeleriyle protesto eylemi yaptı 

ANKA‘nın aktardığına göre, Posta Dağıtım Merkezi önünde yapılan eylemde açıklamayı Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat okudu. Açıklamada yöneticilerin görevlerini yapmaları vurgulanarak şunlar ifade edildi:

Koronavirüsün değil, alınmayan önlemlerin ve salgın sürecine uygun olmayan çalışma koşullarının bizleri öldüreceği gerçeği ile biz yüzleştik. Yeni acıların yaşanmaması için PTT yöneticilerinin ve siyasi iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz emekçiler, yöneticilere daha fazla uyarıda bulunmak, görevlerini eksiksiz yapmaları için daha da fazla mücadele etmek zorundayız.”

Geçtiğimiz günlerde Samsun’da PTT işçisi olan Rafet Varan koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmişti.

PTT’de personel eksikliği var

Polat, PTT’de personel eksikliği olduğunu ancak buna rağmen personel alımının yapılmadığını, PTT işçilerinin artık yorulduğunu söyledi:

Personel eksikliği nedeniyle, ülkenin birçok yerinde salgından dolayı karantinada olan PTT emekçileri olduğundan, birçok kargo/posta gönderileri zamanında dağıtılamamakta ya da alıcılarına çok geç ulaştırılabilmektedir. Hizmetlerin aksamasının sorumlusu olanlar; cefakar, özveriyle çalışan, salgında hayatlarını ve çevrelerini de riske eden PTT emekçileri değil, yıllardır kuruma personel alımını gerçekleştirmeyen yöneticilerdir. Kişisel koruyucu ekipmana ulaşamasa da kronik hastalığı olsa da ailesi karantina altındayken çalışmak zorunda kalsa da iş yoğunluğu altında ezilse de koronavirüse rağmen işlerini aksatmadan çalışmaya devam eden PTT emekçisi artık yoruldu.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.