DünyaManşet

Protestolar nedeniyle Serj Sarkisyan’ın istifa ettiği Ermenistan’da seçim çağrısı

0

Ermenistan’da vekaleten atanan başbakan Karen Karapetyan, siyasi krizi çözmek için parlamento seçimlerinin yapılmasını teklif etti.

Bu durumdan ekonominin de olumsuz etkilenebileceğini belirten Karapetyan, eğer halkın iradesi bu yöndeyse önceki başbakan Serj Sarkisyan’ın devrilmesine sebep olan muhalif lider Nikol Paşinyan’ı da seçebileceklerini söyledi.

Karapetyan buna ek olarak iki haftadır devam eden krizi çözmek için siyasi temsilcilerle bir araya gelip konuşacaklarını da ifade etti.

Muhalefet lideri Nikol Paşinyan’dan eylem çağrısı

Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan’ı istifaya zorlayan muhalefet lideri Nikol Paşinyan bugün bir miting düzenleyecek.

‘Başbakan olmaya hazır olduğunu’ vurgulayan Paşinyan gerçek değişim konusunda uzlaşmaya hazır olana kadar baskı kurmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Polis Erivan merkezde güvenlik önlemleri aldı.

Ermenistan’da ne olmuştu?

Serj Sarkisyan’ın iki dönem süren cumhurbaşkanlığının ardından başbakan olmasıyla Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 11 gün boyunca gösteriler düzenlendi.

Sarkisyan’ın istifası için 13 Nisan’da başlayan protestolar Pazartesi günü başkent Erivan’da silah taşımayan bir grup askerin hükümet aleyhindeki göstericilere katılmasıyla tırmandı.

Bu durum üzerine istifa eden Sarkisyan yaptığı yazılı açıklamada, “Ben yanılmışım. Şimdiki durumda birkaç çözüm yolu var ancak ben bunların hiçbirini seçmiyorum. Bu benim tarzım değil. Ülkenin liderliğini bırakıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, başbakanın ve hükümetin istifasını kabul etti.

 

(Duvar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.