Doğa MücadelesiManşet

Polonezköy için pazar günü eylem vakti

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılması planlanan, tabiat parkı statüsündeki Polonezköy’le ilgili “Diren Hayvan, Diren Ağaç, Diren Doğa” oluşumu pazar günü için eylem çağrısı yaptı.

Polonezkoy

 1994 yılından bu yana tabiat parkı olarak koruma altına alınan 172 yıllık Polonezköy, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından; düşük yoğunluklu konut, ticaret ve turizm alanı fonksiyonu gerekçesiyle imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Planlar askıya çıkınca dört meslek örgütü, Şehir Plancıları, Mimarlar, Peyzaj Mimarları ve Çevre Mühendisleri Odası ve ÇEKÜL, Kuzey Ormanları Savunması, Kent Hareketleri gibi sivil toplum örgütleri 24 Ocak itibariyle itiraz etmişti.

Bu pazar saat 14.00’te Polonezköy Parkı’nda

Hukuki süreç devam ederekn eylem çağrısında bulunan  “Diren Hayvan, Diren Ağaç, Diren Doğa” oluşumu “doğanın dengesinin alt üst edildiğini, sıranı Polonezköy’de olduğunu” belirtiyor. Çağrının devamı şöyle:

“Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanını kapsayan bu planın uygulanması; oradaki insanların var olan düzenlerinin olumsuz etkilenmesinin yanında hayvanların da yok olması demektir. Bu yüzden buna karşı çıkmak zorundayız. Ayrıca planla birlikte mevcut kaçak villalar vediğer kaçak yapılar da legal hale gelecek. 

Yıllardır Türkiye’nin ve İstanbul’un birçok yeşil alanı rant uğruna yok edildi. 3. köprü için kesilen binlerce ağacı hatırlayın. Ormandaki birçok hayvan türü yok oldu, birçoğunun yuvası dağıldı, doğanın dengesi alt üst edildi. Bugün Polonezköy için de yapılmak istenen budur. Buna tepkimizi dile getirmek için 9 Şubat Pazar günü saat 14.00’tePolonezköy Parkı’nda buluşuyoruz.”

(Yeşil Gazete) 

You may also like

Comments

Comments are closed.