ManşetTürkiye

PKK’nin “misilleme” açıklamalı cinayetlerine Demirtaş’ın yanıtı, “Kan kanla yıkanmaz”

0

Suruç’taki saldırının ardından Ceylanpınar’da iki polisi öldüren PKK, dün de iki sivil vatandaşı ‘IŞİD üyesi olduğu gerekçesiyle’ öldürdü.

Demirtaş, “Kan kanla yıkanmaz”

43

PKK’nin bu saldırıları ile ilgili açıklama yapan HDP Genel Başkanı Demirtaş ise  ‘PKK’nin misilleme olarak öldürdüğü iki polis ve Adıyaman’da öldürülen askerin ailelerin acılarını paylaşıyorum’ dedi. Demirtaş, “Kan kanla yıkanmaz, bunu biliyoruz. Bütün bu zorluklara rağmen, demokratik, barışçıl bir yöntemi benimsemeye devam edeceğiz. Çok öldük, çok üzüldük” dedi.

PKK’nin gençlik yapılanması YDG/H üyesi bir grup, dün akşam (22Temmuz Çarşamba)  Karayolları Mahallesi’ndeki evine giden Mürsel Gül’e silahlı saldırıda bulundu. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Gül, olay yerinde hayatını kaybetti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü olaya ilişkin soruşturma başlattı. Emniyet yetkilileri saldırıyı YDG/H’nin üstlendiğini belirtti.

42

İkinci ölüm haberi ise Adana’dan geldi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Ethem Türkben’in evine akşam saatlerinde gelen yüzünde kar maskesi bulunan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahla öldürüldü.

PKK, Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü’nde biri Terörle Mücadele Şubesi’nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli 2 polis memurunun da başlarından vurularak öldürülmelerini üstlenmişti.

(Yeşil GazeteAl Jazeera, Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.