ManşetTürkiye

PKK ve PJAK davalarından tutuklu ve hükümlülerin açlık grevi sonlandırıldı

0

PKK ve PJAK davalarından tutuklu ve/veya hükümlü olanların 64 gündür sürdürdüğü açlık grevi, KCK’nin çağrısının ardından bugün sonlandırıldı.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, dün açlık grevlerinin sonlandırılmasına dair yazılı açıklama yapmıştı.

KCK’nin çağrısı üzerine bitirildi

Mahpuslar adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Tüm zindan alanlarında süresiz dönüşümsüz açlık grevimizi KCK eşbaşkanlığımızın çağrısı üzerine sonlandırıyoruz” dedi.

Deniz Kaya imzasıyla yayınlanan açıklama özetle şöyle:

“64. gününde olan Şakran başta olmak üzere Sincan, Bolu, Trabzon, Tarsus ve diğer tüm zindan alanlarında süresiz dönüşümsüz açlık grevimizi KCK Eşbaşkanlığımızın çağrısı üzerine sonlandırıyoruz. Direnişimize ses olan tüm halkımızı, demokrasi çevrelerini ve sorumluluk duyan herkesi selamlıyoruz.

“AKP-MHP kirli ittifakı biliyoruz ki, Önderliğimiz üzerindeki tecrit, halkımıza yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonları ve tüm zindanlarda yaşanan hak ihlalleri devam ederse daha büyük eylemlerle direnişe geçeceğimizi bir kez daha buradan belirtiyoruz.”

Açlık grevindekilerin talepleri neydi?

PKK ve PJAK davalarından tutuklu veya hükümlü olan 17 cezaevindeki 148 mahpusun devam ettirdikleri açlık grevinin talepleri şöyleydi:

“PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecrit koşullarının kaldırılması.”

“Kürt illerinde gerçekleşen yıkım ve yasaklara son verilmesi.”

“Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine son verilmesi.”

 

(DihaberBianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.