ManşetMedya-İnternet

PİRHA’ya erişim engeli getirildi

0

2016’dan bu yana yayın hayatını sürdüren Pir Haber Ajansı’nın (PİRHA) internet sitesine Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi.

Alevi toplumuna ait bir haber ajansı olması açısından bir ilk olan ve ‘pirha.net’ adresi üzerinden yayın yapan PİRHA‘ya hiçbir gerekçe gösterilmeden erişim engeli getirildi.

Erişim engeli, Hatay 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 8 Mart tarihli ve 2022/1028 sayılı kararıyla verildi. Erişim engeline yönelik olarak birçok tepki geldi. HDP Milletvekili Murat Çepni “Alevilerin sesi @PirHaberAjansi susturulamaz” dedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şişli Şube Eşbaşkanı Abuzer Aslan da “Ötekilerin sesini susturamayacaksınız! Pirha’ ya getirilen erişim engelini kınıyorum” diyerek karara tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Alican Önlü de “Alevilere yönelik sürdürülen inkar ve asimilasyon politikalarının devamcısı saray iktidarı Alevilerin taleplerini yok saydığı gibi sesini de susturmak istiyor. #PirhaSusturulamaz” dedi Alevi toplumu başta olmak üzere birçok gazeteci de erişim engeline karşı tepkilerini dile getirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.