Kültür-SanatManşet

Pilevneli Dolapdere’de yeni sergi: “Yeni Sen”

0

PİLEVNELİ Dolapdere, 20 Şubat – 23 Mart 2019 tarihleri arasında Gülfem Kessler‘in “Yeni Sen” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Gülfem Kessler, son dönem kâğıt üzerine kömür çalışmalarının yer aldığı “Yeni Sen” adlı sergisinde, insanların hızla değişen dünyada, sürecin getirdiği yeniliklere adaptasyon sürecini ele alıyor.

İnsan davranışları ve ilişkileri, tabiatın hızla yok edilişi gibi yeni bir dünya düzenine geçiş sürecini konu alan eserler, değişimlerin yeni bakış açılarına ve sosyal davranışlara yol verip, bu düzene toplumsal olarak ayak uydurulabilmesi için eski, ezberde kalan kalıpların ve davranış biçimlerinin geride bırakılması gerektiğini vurguluyor.

Sanatçının eserlerinde yarattığı dünya, çizgilerin arasında beliren yeni tür canlılar, bitkiler ve mevcut sistemin mensupları ile detaylarda gizli kalmanın yanı sıra eserlerin içeriğinde ön plana konumlandırılmış hikâyelerle belirginleşiyor. Bunun sonucunda ortaya çıkan, hem bulunduğumuz dönemi hissetmekle hem de çözümleri sezmekten gelen bir anlatım biçimiyle izleyici karşısına çıkan eserler, günümüzün ve geleceğimizin sosyolojik ve toplumsal düzenini sorgulayıp, detaylı bir anlatım pratiğiyle gözler önüne seriyor.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.