Kültür-SanatManşet

Penguen Dergisi’nde yangın

0

Beyoğlu’nda Penguen Dergisi’nde çıkan yangın korkuttu. Dergide mahsur kalan karikatürist ve aynı zamanda derginin kurucularından Metin Üstündağ, itfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Bir çalışan da itfaiye merdiveniyle binadan alınarak aşağı indirildi.

Yangın, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi Anadolu Sokak’ta bulunan Penguen Dergisi’nde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında bir anda her tarafı dumanlar kapladı. Dumanları gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri dergide mahsur kalan karikatürist ve aynı zamanda derginin kurucularından Metin Üstündağ’ı dışarı çıkardı. Bu arada yine dergide mahsur kalan çalışanlardan Ercan Genç’de itfaiye ekipleri tarafından uzatılan merdivene alınarak aşağı indirildi. Kendisine uzatılan suyu titreyerek içen Genç’i arkadaşları sakinleştirdi.

Olay yerine gelen 112 ekipleri de Üstündağ ve Genç’e ilk müdahaleyi yaptı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

Bilgi veren bir dergi çalışanı, yangının çıkış nedenini bilmediklerini belirterek, “Biz dışarı çıkmıştık. İtfaiye geldi, müdahale etti. Büyük alev çıkmadı, yoğun duman çıktı. Onu da itfaiyeci arkadaşlar söndürdü. Arkadaşlarımız biraz dumandan etkilendi. Durumları iyi.” şeklinde konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.