DünyaManşet

Paris’te yedi ayrı noktaya eş zamanlı terör saldırısı: 150 ölü

0

Paris’in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France’ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Resmi olmayan bilgilere göre en az 140 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Bataclan konser salonunda rehine krizi yaşandı. Polis konser salonuna baskın düzenleyerek üç saldırganı öldürdü. Rehin alınan 100 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bataclan Konser Salonu’nda en az 118 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Polis tüm Paris halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkmama uyarısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da ‘olağanüstü hal ilan edildiğini ve sınırların kapatıldığını’ duyurdu.

59

Paris’in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti.

Paris’in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris’in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Fransız haber kanalı iTele’ye göre konser salonunda ateş açan iki kişi halen polis tarafından aranıyor.

Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı.

Gelen ilk bilgilere göre saat 21:00 sularında Fontaine au Roi, Charonne caddeleri ve Bataclan konser salonunda meydana gelen silahlı saldırılarda en az 60 kişi öldü.

REHİN ALINAN 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

60

Bataclan Konser Salonu’nda en az 100 kişi rehin alındı. konser salonunda ABD’li bir Rock grubunun konseri vardı. İlerleyen saatlerde polis konser salonuna baskın düzenleyerek üç teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sona erdi ancak konser salonundaki 100 kişinin öldüğü aktarıldı. Paris Belediye Başkan Yardımcısı ise Bataclan Konser Salonu’nda en az 118 kişi öldürüldüğünü duyurdu.

‘STADE DE FRANCE YAKINLARINDA İKİ PATLAMA’

62

Stade de France yakınlarında da 2 intihar, bir bombalı saldırının meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France’de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France’ın hemen yakınında da patlama olması nedeniyle maça gelen taraftarlar statta tutulurken, Paris sokaklarında adeta sıkıyönetim uygulandı.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Fransa ile Almanya arasındaki hazırlık maçının oynandığı sırada Stade de France’ın girişinde gerçekleşen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 ‘SOKAĞA ÇIKMAYIN’ UYARISI

61

Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın uyarısında bulundu. Tüm okullar ve üniversitelerin de yarın kapatıldığı duyuruldu. Ayrıca 5 metro hattı da kapatıldı.

DÜNYADAN İLK TEPKİLER 

63

İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris’te meydana gelen saldırılarla sarsıldığını belirterek, “Yardım için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Paris’te bu akşam yaşanan saldırılara, İngiltere’de Başbakan David Cameron, Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Twitter aracılığıyla tepki gösterdi.

Cameron Twitter hesabından, “Paris’te bu gece meydana gelen olaylarla sarsıldım. Düşüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Yardım için elimizden geleni yapacağız” mesajını paylaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaşanan saldırıların ardından ‘şoktayız’ ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan silahlı ve bombalı saldırılardan derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

 

(Hürriyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.