LGBTİ+Manşet

Paris’te homofobik ‘evlilik eşitliği karşıtı’ yürüyüşe karşı öpüşme eylemi

0

Paris’te evlilik eşitliğinin iptalini isteyen homofobik grubun yürüyüşü ile eş zamanlı öpüşme eylemi yapıldı: “Bu, nefret yürüyüşüne karşı aşkın cevabıdır.”

28

Kaos GL’den Can Gül’ün haberine göre Fransa’nın başkenti Paris’te evlilik eşitliğine karşı oluşum La Manif Pour Tous (LMPT), ilk sokağa çıkmalarından iki yıl sonra tekrar eylem yaptı.

Polis rakamlarına göre 20 bin kişi 16 Ekim Pazar günü Trocadéro’daki la porte Dauphine’de bir araya geldi. La Manif Pour Tous ise 200 bin insanın yürüdüğünü öne sürüyor.

La Manif Pour Tous'un yürüyüşünde sözde'ideal aile' temalı Fransa Bayrakları da taşındı

La Manif Pour Tous’un yürüyüşünde sözde ‘ideal aile’ temalı Fransa Bayrakları da taşındı

Homofobik grup ‘Bu çileye son!’ diyerek evlilik eşitliğinin ve çeşitli çocuk sahibi olma yollarının önünü açan Taubira yasasının iptali için yürüdü. Ayrıca LMPT evlatlık edinme konusunu da gündeme getirdi. Kortejde kalabalık ellerinde üzerinde aile resmi olan pankartlar ve üstlerinde Fransa bayrağının renklerini taşıyorlardı.

Paris’teki evlilik eşitliğine karşı eylem sırasında, karşı eylem olarak ise Cumhuriyet Meydanında toplanıldı.

31

Öpüşme eylemine katılan birçok insan sembolik değeri yüksek olan bu meydanda bir araya geldi. Eylemin örgütleyicilerinden “Herkes için evliliğime dokunma” kolektifi kurucusu Jacky Majda, “Bu nefret yürüyüşüne karşı aşkın cevabıdır” dedi.

IFOP şirketinin Eylül ayında yayınladığı ankete göre Fransa vatandaşlarının yüzde 62’s, Taubira yasasının iptaline karşı olduğunu söylüyor. Yüzde 59’u lezbiyen çiftler için çocuk sahibi olmasının önünün açılmasını destekliyor, gey çiftlerin çocuk sahibi olmasını sağlayan yönteme destek ise yüzde 44’te kalıyor.

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.