KadınDünyaManşet

Paris, tecavüzcü itfaiyecilere karşı ayakta

0
Fransa‘nın başkenti Paris‘te 13 yaşındaki kız çocuğuna iki yıl boyunca cinsel istismarda bulunan 20 itfaiye görevlisinin yargılanması için düzenlenen protestolara yüzlerce kişi katıldı. “Julie için adalet” pankartlarını taşıyan göstericiler Adalet Sarayı yakınlarında toplandı.
 
Fransız basını tarafından gerçek ismi açıklanmayan ancak Julie olarak anılan ve şimdi 25 yaşında olan kadın, 2008 yılında 13 yaşındayken geçirdiği şiddetli anksiyete nöbeti sırasında okuldaki görevlilerin itfaiyeye haber verdiğini, Pierre isimli bir itfaiyecinin ise kişisel bilgilerini alarak defalarca kendisiyle iletişime geçmeye çalıştığını söylemişti.
 

FEMEN aktivistleri de Julie için adalet istemiyle Paris Adliyesi önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bu kişinin kişinin, Julie’nin telefon numarasını başka itfaiye görevlilerine de verdiği, Julie’nin 2010 yılına kadar 20 itfaiyeci tarafından birçok kez cinsel istismara uğradığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında yalnızca üç itfaiyecinin ‘cinsel saldırıyla’ suçlandığı kaydedilirken, 17 kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

 
 
Tecavüzcülerin cezasız kalmasına öfkelenen yüzlerce Paris’li de Julie için adaletin yerini bulması talebiyle doldurdukları sokaklarda, olaya karışan tüm itfaiyecilerin yargılanmasını istedi. 17 itfaiye erinin mesleklerine geri dönmesini “Adaletsizlik ” olarak nitelendiren göstericiler, Çarşamba günü yargılanacak olan üç itfaiye erinin yanı sıra diğerlerinin de yargılanıp ceza alması gerektiği çağrısında bulundu. 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.