Hayvan HaklarıManşet

Papağana işkence eden tv yarışma programı katılımcısı gözaltına alındı

0

‘Masterchef’ isimli yarışma programında ünlenen ve diskalifiye olan Murat Özdemir, bir papağana işkence görüntüleri paylaştı. Sosyal medyada tepki çeken görüntülerde Özdemir, eline aldığı bir papağanın boğazını sıkıp “Acun baba de” diye bağırırken görüntülendi. Çok sayıda kullanıcının Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabını etiketleyerek şikayette bulunması sonrası Özdemir gözaltına alındı.

Hayvanseverler, ‘MasterChef’ Murat olarak tanınan Özdemir’e tepki için Beşiktaş’taki evine gitti. Bu sırada harekete geçen polis, Özdemir’i evinde gözaltına alındı. Papağana da el konularak koruma altına alındı. Sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen Özdemir, araçtan indirildiği sırada ‘Acun’ diye bağırdı. Acun Ilıcalı’ya seslenen Özdemir hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı da şikayetçi oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, “Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık” dedi.

.

(Gazete Duvar)

You may also like

Comments

Comments are closed.