ManşetEmekKoronavirüs Salgını

‘Pandemide 160’tan fazla motosikletli kurye yaşamını yitirdi’

0

Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklandığı mart ayından bu yana yoğunluktan ve yorgunluktan dolayı 160’tan fazla motosikletli kuryenin çalışırken yaptığı kaza sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

12 yıldır motosikletli kurye olarak çalıştığını ve bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte dernek kurduklarını belirten Yalçın Parmak, çalışma şartlarını iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

‘Yoğunluk iki katına çıktı’

Koronavirüs salgını sonrası iş yoğunluklarının iki katına çıktığını kaydeden Parmak, bununla birlikte yorgunluğa ve hızlı çalışmaya bağlı kazaların da arttığını vurguladı.

Bunun en büyük nedeninin anlayışsız müşteriler olduğunu söyleyen Parmak, DHA’ya yaptığı açıklamada “Online alışveriş hız kazanınca biz tamamen devreye girdik. Çalıştığım iş yerinde toplamda 5 motosikletli kurye var. Her birimiz bugün 40’ın üzerinde pakete çıktık. Hala da devam ediyor. Bu süreçte bir kesim değerimizi anlasa da bazı müşteriler hala anlayışsız davranıyor. Yağmur, çamur demeden götürdüğümüz bir siparişin karşılığında ‘Neden geç kaldın, iptal ediyorum’ gibi tepkiler almak bizi çok üzüyor” dedi.

Yalçın, “Günlük 150 TL’ye saatlerce çalışan insanlarız. Müşterilerin bazıları telefonu kapatır kapatmaz siparişleri gelsin istiyor. Bizim sektörde anlayış diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.