Dünyaİklim KriziManşet

Pakistan’da felaket sürüyor: Ölüm sayısı 1500’ü aştı, bulaşıcı hastalık tehdidi başladı

0
Fotopraf: Fareed Khan / AP

Pakistan hükümeti verilerine göre ülkenin güneyindeki selden etkilenen bölgelerde günde 90 binden fazla kişi bulaşıcı ve su kaynaklı hastalıklar nedeniyle tedavi edildi ve sel baskınlarından kaynaklanan toplam ölüm sayısı 1500’ü aştı.

Güney Sindh eyalet hükümetinin bugün yayınladığı rapora göre, sular altında kalan bölgeler sıtma, dang humması, ishal ve cilt sorunları gibi hastalıklarla dolu.

Perşembe günü bildirilen 17 bin ishal ve 20 bin 64 cilt hastalığının yanı sıra 10 bin 604 şüpheli vak ile 588 sıtma vakası kaydedildi. Sular altında kalan bölgede kurulan saha ve gezici hastanelerde 1 Temmuz’dan bu yana toplam 2,3 milyon hasta tedavi edildi.

Fotoğraf: Fida Hussain / AFP

Pakistan’ın güney ve güneybatısında rekor muson yağmurları ve kuzey kesimlerindeki buzul erimesi, 220 milyon nüfuslu Güney Asya ülkesinin üçte birini sular altında bırakan yaklaşık 33 milyon insanı etkileyen ve evleri, ekinleri, köprüleri, yolları ve hayvanları tahrip ederek 30 milyar dolar olarak tahmin edilen maddi hasara yol açan sel felaketini tetikledi.

‣ ‘Batı, Pakistan’daki büyük seli görmezden geliyor: Uyarıyı dikkate almazsanız yarın siz olacaksınız’

Fotoğraf: Fida Hussain / AFP

Ulusal Afet Yönetim Otoritesi, 536’sı çocuk ve 308’i kadın olmak üzere 1508 ölüm bildirdi.

Yerinden edilen yüzbinlerce insan gıda, barınma, temiz içme suyu, tuvalet ve ilaç gibi konularda ciddi desteğe ihtiyaç duyuyor. Birçoğu, yükseltilmiş otoyol kenarlarında açıkta yatıyor.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.