EkolojiManşet

Pakdemirli, Rusya’da yangın söndürme uçaklarını inceleyecek

0

Rus yapımı uçakların yüksek miktarda su taşıma ve hızlı hareket kabiliyetleri nedeniyle yangınla mücadelede etkin rol oynayacağı belirtildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rus yapımı BE-200 yangın söndürme uçaklarını yerinde incelemek üzere bugün Rusya Federasyonu’nun Taganrog kentine gidiyor.  Pakdemirli´ye Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve Orman Genel Müdürlüğü uygulayıcı ekiplerinden oluşan heyet eşlik edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada orman yangınlarıyla mücadelede etkin rol oynayan amfibik uçak gücünün bakanlık bünyesinde oluşturulmasının; hem Türkiye, hem de Akdeniz havzasındaki ülkelere verilecek hava desteği için önem taşıdığı ifade edildi.

Rus yapımı uçakların yüksek miktarda su taşıma ve hızlı hareket kabiliyetleri nedeniyle yangınla mücadelede etkin rol oynayacağının belirtildiği açıklamada, bakanlıkça uzun süredir amfibik hava gücü oluşturma amaçlı çalışmaların gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Kanada, Rusya ve Japonya’nın ürettiği amfibik uçaklar seçenekler arasında. Japon menşei US-2 ile Kanada üretimi CL 415 uçaklarının bakanlığın teknik birimlerince yerinde incelendiği bildirilen Bakanlık açıklamasında, üretici firma ile irtibat içinde olunan Rus uçaklarının incelemesinin ise Bakan Pakdemirli tarafından Rusya’da yapılacağı kaydedildi. Pakdemirli´nin bugün gerçekleştireceği incelemede; test ve gösteri uçuşları yapılacak ve uçakların üretim hattı ziyaret edilecek.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.