ManşetTürkiye

Özgürlük Yürüyüşü’nde gündem Hatay’da rant uğruna imara açılan zeytinlikler…

0

Türkiye İşçi Partisi (TİP), tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutuklularının cezalarının onanmasına karşı Hatay’dan Ankara‘ya başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü”nün üçüncü gününde TİP Genel Başkanı Erkan Baş, imara açılan mera ve zeytinlik alanlarına dikkat çekti.

Gündemlerinde mevcut iktidarın Hatay’da yaptıkları ve yapmadıklarının olduğunu belirten Erkan Baş, Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmediğine dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“Bu kent için özel hiçbir ödenek ayrılmadı ama ne yapıldı? Sadece Hatay’da 18 mera, orman vasıflı alan, zeytinlikler kamulaştırma yoluyla imara açıldı. Şöyle düşünebilirsiniz: ‘İnsanların zaten konut, barınma gibi sorunları varken tarımı sonraya bırakalım’ diye düşünmüş olabilir iktidar. Ama biz de başımıza ne geldiyse tam da bu yüzden geldi diyoruz. Bunlar arasındaki bütünlüklü bakışı sağlayamadığınızda, insanların hem yaşayabilecekleri hem insanca yaşayabilecekleri ve üretebilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri koşulları yaratamadığınızda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.”

İktidarın depremi bahane ederek zeytinlikleri talana açtığını ifade eden Baş, bunun nedenini ise şöyle açıkladı:

“Çünkü depremden önce de zeytinliklerin talan edilmesi için çeşitli uğraşları olmuştu. TMMOB‘a bağlı mühendis odalarının daha önce yaptıkları açıklamalar, bizi bu konuda defalarca uyarmıştı zaten. Gün boyu yurttaşlarımızla sohbet edeceğiz. Hatay’da iktidarın yaptıklarını ve yapmadıklarını onlardan dinleyeceğiz. Yapması gerekirken yapmadıklarını, yapılmaması gerekirken sadece rant uğruna, üç beş kuruş daha fazla kazanalım diye yapılanları hep beraber konuşmaya devam edeceğiz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.