Ekolojik YaşamManşet

[Özel Haber] Eko-Jin bisiklet turu Hasankeyf’e ulaştı

0

Eko-Jin ile Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü’nün organize ettiği “Dersim’den Erbil’e bisiklet turu katılımcıları Hasankeyf’e ulaştı. “Ji bo jiyaneke nû, pê li pedalê bike – Yeni bir yaşam için pedalla” sloganı ile başlatılan bisiklet turu 25 Ağustos’da Erbil’de son bulacak.

Yeşil Gazete ekibinin eski üyelerinden Ali Uçarman'a (sol köşede beyaz sakallı) bisiklet turu hakkında sorular sorduk

 

Yeşil Gazete ekibinin eski üyelerinden Ali Uçarman‘ın da içinde bulunduğu bisikletlilerin neşeleri ve moralleri yerinde. Ali’yi arayarak turun nasıl geçtiğini sorduk. Bismil’den Hasankeyf’e geldiklerini bölgede birgün konakladıktan sonra Ilısu’ya geçeceklerini ifade eden Uçarman, Dersim – Diyarbakır arası yokuşlu yolların sona erdiğini, ekibin kondisyonunun da gün geçtikçe daha iyi bir seviye geldiğini aktardı. Dersim’den 14 kişi olarak yola çıktıklarını, 2 arkadaşlarının Dersim çıkışında kendilerinden ayrıldığını söyleyen Ali Uçarman, Diyarbakır’a vardıklarında 10 kişilik bir ekibin şehir turu sırasında kendilerine eşlik ettiğini, Diyarbakır’dan katılan 3 kişi ile birlikte tura şu anda 15 kişi olarak devam ettikleri bilgisini verdi.

Tur sırasında güzergah üzerindeki köylere de uğrayan ekoloji aktivistleri tohum takası gerçekleştiriyor

Tohum Takası

Dersim’den Erbil’e bisiklet turunda konakladıkları her yerde basın açıklaması yaptıklarını, güzergah üzerinde bulunan köylere uğrayarak tohum takası yaptıklarını da belirten Uçarman, bunun dışında her gün atölyeler de yapıldığını da sözlerine ekledi. Kendisinin Elazığ Maden’de tur katılımcıları ile iklim değişikliği atölyesi gerçekleştirdiğini vurgulayan Uçarman, atölye öncesinde herkesin iklim değişikliği konusunda neler bildiklerini sorguladığında konu ile bilgilerin dağınık halde olduğunu, ekoloji aktivistleri arasında bile iklim değişikliğini ozon tabakasının incelmesi ile bağdaştıranların bulunduğunu gözlemlediğini söyledi.

Hasankeyf’te LGBT Atölyesi

Dersim’den – Erbil’e bisiklet turunun Hasankeyf ayağında bu akşam Keskesor Diyarbakır LGBT’den turan katılan arkadaşların LGBT atölyesi yapacaklarını aktaran Uçarman, Roboski’ye vardıkları zaman kendisinin köylülere doğal krem atölyesi düzenlemeyi planladığını sözlerine ekledi.

Eko-Jin ile Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü’nün organize ettiği “Dersim’den Erbil’e bisiklet turu 9 Ağustos’ta Dersim’den başladı. Ekoloji aktivistleri sırası ile Kovancılar, Maden, Diyarbakır ve Bismil etalarını geçtikten sonra Hasankeyf’e ulaştılar. 25 Ağustos’da Erbil’de sona ermesi planlanan bisiklet turunun bundan sonraki etapları ise Ilısu, Şırnak, Roboskî, Silopi, Duhok, Amedi, Barzan, Akre, Soran, Shaqlawa ve Erbil.

Bisiklet turunda yaşanan tüm gelişmeleri her gün güncellenen eko-jin.blogspot.com/ dan takip edebilirsiniz.

Eko Jin facebook sayfası


Fotoğraflar eko-jin.blogspot.com/ adresinden alınmıştır

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)


You may also like

Comments

Comments are closed.