ManşetTürkiye

[Özel Haber] Batman’da Kobane kutlamaları

0

IŞİD’in Rojava’nın Kobanê kantonunda 133 gündür süren kuşatmasının YPG – YPJ güçleri tarafından geri püskürtüldüğünün haberi Diyarbakır, Hakkari, İstanbul başta olmak üzere ülkenin pekçok yerinde sevinç ve kutlama gösterileri ile karşılandı.

Batman da kutlamaların en yoğun yaşandığı illerden biri. Batman’da yaşayan arkadaşımız Miraz Ruspi, Batmanlıların Kobane zaferi akşamını Yeşil Gazete için kaleme aldı ve fotoğraf karelerine aktardı. Aynen paylaşıyoruz

* * *

“YPG Basın sözcüsü, Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi ve  Peşmerge Bakanlığının yaptığı “Kobani İşgalcilerden Temizlendi” açıklaması sonrası ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da akşam saatlerinden itibaren halk sokaklara döküldü.

9

Elleri yüreklerinde savaşın 133. günde YPG’nin zaferi ile sonuçlanmasını bekleyen halk zafer çoşkusuna kapıldı.

Yılmaz Güney Parkı’ndan Belediyeye Yürüyüş

Zafer coşkusuna kapılan halk Batmanın en işlek caddesinde bulunan Yılmaz Güney Parkı’ndan belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. Araçların da konvoylar halinde kornalar ve müzikler eşliğinde yürüyüşe destek olması ve kentin hemen her yerinde patlayan havai fişeklerle caddeler tam bir karnaval havasına büründü.

8

Belediye binası önünde toplanan binlerce kişi IŞİD’in Kobani yenilgisini belediye binası önünde halaylar çekerek kutladı.

Hüda-Par binasının olduğu caddede konuşlanan polis ve çevik kuvvet ekipleri an itibariyle(23:05) herhangi bir müdahalede bulunmadılar”

Fotoğraflar: Barış Işık

Haber: Miraz Ruspi

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.