ManşetTürkiye

Özakça’ya tahliye, Gülmen’in tutukluluğuna devam kararı

0

Açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça ile ihraç edilen öğretmen Karadağ’ın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, Özakça tahliye edildi. Nuriye Gülmen’in ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

İşlerine iade talebiyle 226 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklu, ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ’ın tutuksuz yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Özakça ile Karadağ katılırken, Gülmen, Numune Hastanesi raporuna göre sağlık durumu uygun olmadığından ve “hayati tehlike riski olabileceğinden” duruşmaya getirilmedi.

Bugün 10.30’da başlayan duruşmada ilk olarak Gülmen’in duruşmaya neden getirilmediğine dair rapor okundu.

Ardından tanık Berk Ercan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak ifade verdi.

Ercan, örgüt üyeliği ya da örgüt talimatı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi:

“Semih Özakça’yı bir, iki kez gördüm, bir bilgiye sahip değilim. Özakça ve Karadağ’ın örgüt bağı var mı bilmiyorum. Nuriye Gülmen’i İstanbul’dan tanıyorum. Evinde kaldım ama adresi bilmiyorum. Nuriye ile telefon temasım olmadı. Açlık grevlerinin başlaması konusunda örgüt talimatı olduğu konusunda doğrudan bilgim yok. Semih’i parkta sadece iki kez gördüm. Başka bilgim yok.”

Semih Özakça da bugünkü savunmasında şunları söyledi:

“Berk Ercan’ın beni gördüğü dediği tarihte ben askerdim. Askerden gelir gelmez Erzurum Horasan’a gittim. İstanbul’a evlilik sonrası, 2015-2016 yıllarında gittim. Tanığı tanımıyorum.”

“Hiç bir somut delil yok. Tek suçlama Yüksel Caddesi’nde yaptığım basın açıklaması. Cezaevinde yazdığım günlüğüm dosyanıza giriyor, çünkü dosya boş.

“Biz her şeyi yaptık sonra açlık grevi dedik. Başvurularımızın ne Danıştay’da ne AYM’de, ne AİHM’de karşılığı oldu.”

Özakça, mahkeme heyetine hitaben “Sizin vicdani sorumluluğunuz var” dedi.

Savunmaların ardından verilen bir saatlik aradan sonra ara kararını açıklayan mahkeme, davanın bir sonraki duruşma tarihini 17 Kasım olarak açıkladı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.