ManşetTürkiye

KHK’lı akademisyen Nuriye Gülmen tutuklandı

0

İstanbul’da 5 Ağustos tarihinde İdil Kültür Merkezi’nde oldukları sırada polis tarafından yapılan baskında gözaltına alınan beş kişi arasında bulunan Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı.

Gazete Kronos’un aktardığına göre Nuriye Gülmen, Grup Yorum üyeleriyle röportaj yapmak üzere kültür merkezinde bulunduğu sırada polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresinin uzatılması nedeniyle de açlık grevine başlamıştı.

Üç kişi adli kontrol ile serbest

Tutukluluk kararının Halkın Hukuk Bürosu sosyal medyada yaptığı paylaşım ile duyurdu.  Açıklamada gözaltına alınan Fırat Kaya, Ezgi Kul ve Yasemin Karadağ’ın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

 

#NuriyeBiziz

Tutuklanma kararının ardından Nuriye Gülmen’e destek veren sosyal medya kullanıcıları #NuriyeBiziz etiketiyle kampanya başlattı. Paylaşımlarda Gülmen’in serbest bırakılması talep edildi.

Gülmen, daha önce “işimi geri istiyorum” diyerek 324 gün süren açlık grevine girmiş, 34 kiloya kadar düşmüştü.

Gergerlioğlu: Böyle olacağı belliydi

Tutuklanma kararını yorumlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, operasyonun medyatikleştirilmesiyle sonucun ‘belli olduğunu’ kaydetti. Gergerlioğlu, “Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklanmış. Operasyon medyatikleştirilmişti, buradan belliydi!!! 9 Ağustos Grup Yorum konseri yaklaşmıştı, buradan belliydi!!! Yargının iyice yürütmenin boyunduruğu altında olduğu bir dönemde bu karar belliydi!!!” ifadelerini kullandı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.