ManşetDünya

Oyuncu/yönetmen Sean Pean işgalin belgeseli için Ukrayna’da

0
Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmen Sean Penn, Ukrayna‘ya gittiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşen Penn’in Rusya’nın saldırısını belgelemek ve bir belgesel çekmek için bölgede olduğu belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Penn, Kiev’e Ukrayna’da yaşananları kayıt altına almak ve Rusya’nın ülkemizi işgalinin arkasındaki gerçeği göstermek için geldi” denildi.

‘Batılı siyasetçilerin gösteremediği cesaret’ 

Açıklamada Batılı siyasetçiler de eleştirilerek, “Bugün Sean Penn, Ukrayna’dayken Ukrayna’yı destekleyenler arasında. Ülkemiz, böyle bir cesaret ve dürüstlük sergilediği için kendisine minnettardır. Penn, Batılı siyasetçilerin de dahil olduğu birçok insanın gösteremediği cesareti gösterdi” denildi.

Penn’in belgeseli VICE World News ve Endeavor Content ile birlikte çekeceği bildirildi.

Kiev’de bir hükümet basın toplantısına katılırken fotoğraflanan oyuncunun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin resmi Instagram hesabında yayınlanan bir videoda Zelenskyy ile görüştüğü görüldü. Penn, Ukrayna’yı en son kasım ayında ziyaret etmiş ve Donetsk’te Rusya destekli ayrılıkçılarla birlikte cephe hattı yakınında ordu mensuplarıyla görüşmüştü.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.