ManşetKadınTürkiye

Oyuncu Demet Evgar’dan tek kişilik eylem: Ben kadınım

0

Oyuncu Demet Evgar, kendi hazırladığı “Ben Kadınım, farkındayım, değişiyorum, dönüştürüyorum” yazılı pankartını Şişli’deki bir metro durağına asarak tek kişilik bir protesto yaptı.

Evgar, meydanda pankartın önünde, “On saniye beni dinleyebilir misiniz? Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum. Ben kadınım, değişiyorum, dönüştürüyorum. Gücümün farkındayım” dedi, kendisini izleyen kalabalıktan alkış aldı.

Evgar’ın eylemini paylaştığı videosu Instagram ve Twitter‘da milyonlarca kez izlendi.

Türkiye’nin ilk BM Kadın Birimi iyi niyet elçisi

Demet Evgar ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi ’nin Türkiye’deki İyi Niyet Elçisi olduğunu da sosyal medyadan duyurdu.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UNWOMEN)’nin yaptığı paylaşımda da “Aramıza hoş geldin Demet Evgar! Kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için birlikte çalışacağımız için çok heyecanlıyız. Hep birlikte farkındayız, değişiyoruz ve değiştiriyoruz” denildi.

Evgar, BM ile yaptığı işbirliği kapsamında kadınlara toplumdaki konumları konusunda bilinç kazandırmayı amaçlayan #BenKadınım projesinde yer alacak. Evgar konuya dair açıklamasında, “Daha önce yürüttüğüm çalışmaları Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin ortaklığıyla güçlendirerek daha fazla kadına ilham olabilmek ve kadınların hikâyesini daha fazla kadınla buluşturabilmek istiyorum” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.