DünyaManşet

Oyların yeniden sayıldığı Georgia’da kazanan yeniden Joe Biden oldu

0
Fotoğraf: Shutterstock

Amerika Birleşik Devletleri‘nde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili Joe Biden karşısında yenilgiye uğrayan Donald Trump‘ın itirazı seçim sonucunu değiştirmeye yetmedi.

Biden tarafından kazanılan ve Trump’ın itirazı sonucu kullanılan beş milyon oyun yeniden sayıldığı Georgia eyaletinde Biden yeniden oyların çoğunluğunu aldı. Böylece oy sayımında bir hata olmadığı ve kazananın Biden olduğu kesinleşti.

Sonuç cuma günü resmen bildirilecek

Sayımın sonucunu Georgia eyaletinde seçimlerden sorumlu üst düzey yetkili Brad Raffensperger Perşembe gecesi duyurdu.

Eyalette iki aday arasında sadece 14 bin oy farkı vardı. Bu oy farkı yüzde 5’in altında olunca eyalette yeniden sayıma gidilmişti. Eyalette Biden’ın kazandığı ve 16 delegeyi kazandığı cuma günü resmen bildirilecek.

Fotoğraf: TNC

Trump’ın başvurularına ret

Joe Biden’ın kazandığı seçim sonuçlarını kabul etmeyen Trump, Beyaz Saray’da bir dönem daha kalabilmek için stratejisini, Biden’ın kazandığı bazı eyaletlerde mahkemeye giderek postayla gönderilen oyların geçersiz sayılmasını talep etme üzerine kurdu. Postayla gönderilen oyların büyük çoğunluğundan Biden çıkmıştı.

Ancak daha önce Michigan ve Arizona‘da açtığı davalar reddedilmişti. Pennsylvania‘da da postayla gönderilen oylar arasında 2 bin 200 tanesinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla dava açan Trump’a, olumsuz yanıt geldi. Bu eyalette de küçük bir oy farkıyla kazanan Biden’ın, 20 delegeyi aldığında seçimi kazandığı kesinleşmişti.

Pennsylvania’daki hakim, “Başvuru yapılan oylar ve zarflarla ilgili herhangi bir usulsüzlük, hata ya da hileye rastlanmadığını” duyurdu.

Oy farkının az olduğu eyaletlerden birinde daha, Arizona’da da Trump’ın avukatları oyların yeniden sayılmasını talep etti. Hakim talebi reddetti. Reddin gerekçesi ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

New York Belediye başkanı ve akan saç boyası

ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı ve eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani de dün Trump kampanyasının seçim sonuçlarına karşı atacağı adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ancak sosyal medyada Giuliani’nin açıklamalarından çok akan “saç boyası” konuşuldu.

Fotoğraf: Tom Williams/CQ-Roll

Giuliani’nin Washington DC’deki Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi Genel Merkezi’ndeki 90 dakika süren açıklamalarının 38. dakikasından itibaren kafasından siyah bir sıvı akmaya başladığı görüldü.

Sosyal medya kullancıları Giuliani’nin mediliyle silmeye çalıştığı siyah sıvının saç boyası olduğunu iddia etti.

Uluslararası Tiyatro Sahnesi Çalışanları Birliği, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İşte bu yüzden sendikalı saç ve makyaj uzmanları tutmalısınız” yazdı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.