Günün ManşetiHaber HattıManşetSivil Toplum

Ovacıklı kadınlar Seferihisar Belediyesi daveti ile “Kooperatifçilikte Yeni Ufuklar” panelinde

0
Seferihisar belediyesi kadın evi keçe atolyesinde Ovacık'lı kadınlar incelemede bulundu pratik olarak keçe yaptı

21 Aralık Perşembe günü “Dünya Kooperatifçilik Günü“nde  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fevzi Önder Konferans Salonunda Paneli Köy-Koop İzmir Bölge Birliği tarafından  Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerini kapsayan “Kooperatifçilikte Yeni Ufuklar” paneli düzenlendi.

Köy-Koop İzmir Bölge Birliği başkanı Neptun Soyer açılış konuşmasında kooperatifçiliğin önemine vurgu yaptı. Seferihisar’daki kooperatif çalışmalarını anlattı. Kooperatifçilikte yeni ufukların tüketici kooperatifleridir diyen Soyer, “Böylece küçük çiftçiler kooperatif bünyesinde örgütlenerek para kazanırlar ve kentlere göç etmezler çiftçilik ve köylülük bitmez” dedi.

Köy-Koop İzmir Bölge Birliği başkanı Neptun Soyer

Suna Kalaycı ve Birsel Gönül isimli kooperatif üyesi çiftçiler açılış konuşmalarında kooperatif çalışmalarını ve elde ettikleri başarıları ve deneyimlerini aktardılar.62 yaşındaki Suna Kalaycı ise aktif olarak kooperatif çalışmalarında yer aldığını söylerken, Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalıştığını ve bütün üyelerinin kadın olduğunu belirtti.

Panele ilgin yoğundu

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Murat Yercan, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği genel Müdür Yardımcısı Dr.Hakkı Çetin, Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Selçuk Bilgi, Ödemiş Yeşil Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Gülşen Görken ve Kiraz İğdeli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Süleyman Top panelde birer konuşma yaparak kooperatifçiliğin önemine vurgu yaptılar.

62 yasindaki çiftçi ve kooperatif üyesi Suna Kalaycı

Ovacık’tan “Kooperatifçilikte Yeni Ufuklar” paneline katıldılar

Yoğun bir ilginin olduğu panelde konuşmalardan sonra gerçekleşen soru cevap kısmına katılımcılar çok ilgi gösterdiler. Tunceli Ovacık’tan da panele katılım oldu. Seferihisar belediyesinin konuk ettiği Ovacıklılar Çarşamba  günü Seferihisar’da çalışma yaptılar. Ovacık ve Seferihisar belediyeleri başta kooperatifçilik olmak üzere  diğer konularda da ortaklaşarak çalışmalar yapıyorlar.

Seferihisar Belediyesi kadın evi keçe atolyesinde Ovacık’lı kadınlar incelemede bulundu pratik olarak keçe yaptı

Ovacık’tan gelen konuklara katılımcılar da çok ilgi gösterdiler. Böylece Panel Doğu Anadolu ve Batı Anadolu çiftçilerinin kooperatifçilik çatısı altında kucaklaşmasına  sahne oldu .

Tunceli Ovacık’tan gelen kooperatifciler Seferihisar mandalina kurutma tesislerini incelediler

Panel bitiminde Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırladığı ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler katılımcılara sunuldu.

 

Haber: Göknur Yumuşak

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.