ManşetTürkiyeUlaşım

Otomobiller taksitle satılacak

0
Resmi Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği‘ne göre, taşıt satışlarında değerine göre 24 ile 60 ay arasında taksit yapılabilecek.
 
Nihai fatura değeri 120 bin TL ve altında olan taşıt satışında taksit 60 ay, 120 bin ile 300 bin TL arasında olan taşıtlarda taksit 48 ay, 300 bin ile 750 bin TL arasında olanlarda 36 ay, 750 bin TL üstü değerde olan taşıtlarda taksit 24 ay olacak.

Taksitlendirme 12 ayla sınırlı

Dünya‘nın aktardığına göre, Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin taksitli satışlara genel sınırlama getiren 12/B maddesinden konut satışını kapsam dışı bırakılırken, maddeye eklenen bir fıkra ile otomobillere bedeline göre taksit sınırı getirildi. 12/B maddesinin önceki halinde konut satışı zaten sınırlama kapsamındaki mal ve hizmetler arasında yer almıyordu. Aynı şekilde otomobil de taksitli satış kapsamında bulunmuyordu.

12/B maddesi, perakende işletmelerce; mal veya hizmet satışı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kıymetli evrak düzenlenerek veya düzenlenmeksizin gerçekleştirilecek taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresini 12 ayla sınırlıyor.

Daha önce bu maddede belirtilen sınırlamaya tabi olmayan otomobil satışları da değerine göre 24 ile 60 ay arasında taksitli satışa konu olabileceği hükme bağlandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.